Milletvekili Aslan Yurdakul için soru önergesi verdi

Milletvekili Aslan Yurdakul için soru önergesi verdi

Aslan’ın soru önergesi şöyle “40 yaşındaki Ulaş Yurdakul, Balıkesir Kepsut Cezaevinde tutuklu iken, koğuştakiler tarafından dayakla katledildi. Batmanlı Yurdakul, 14 Nisan 2016’da C3 koğuşuna yerleştirildi. Oda da değil merdiven altındaki boşlukta serilen yatakta yatmasına izin verilen Yurdakul, iddiaya göre koğuş temsilcisi Nihat Şen ve koğuştaki 7 adamı tarafından, sık sık dövüldü. Batman nüfusuna kayıtlı Yurdakul,31 Aralık’ı 1 Ocak 2017’ye bağlayan yılbaşı gecesi dövülerek öldürüldü. O gece koğuşta bulunan Emre Ersoy ifadesinde, Nihat Şen ile Mehmet Alkan, İbrahim Armağan, Recep Okumuş, Serkan Evran, Bülent Kocaman, İdris Çakmak ve Murat Sevim’in saat 01.00 sıralarında Yurdakul’u dövmeye başladığını belirterek, “Yılbaşı gecesi uzun süre Ulaş’ı dövdüler. Saat 04.00’e kadar dövmeye devam ettiler. Saat 04.00’te dövmeyi bırakıp yatağına yatırdılar” dedi.
 
YURDAKUL BAŞTAN SONA KADAR EZİYET ÇEKİYOR
 
Sabah 10.00’da da Ulaş Yurdakul, yediği dayakların ardından saat 13.00 sıralarında rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Soruşturma devam ederken İbrahim Armağan’ın 3 Ocak 2017 tarihinde annesiyle yaptığı telefon görüşmesinin kaydı dosyaya girdi. Bu görüşmesinde Armağan, linci annesine itiraf etti. Yurdakulun koğuştaki yataklarda değil, merdiven boşluğunda yatmaya zorlandığını, aylar boyunca şiddete maruz kaldığını dile getirdi. Ayrıca Armağanın telefonda annesine "Millet dağda öldüremiyor teröristi, biz burada öldürdük işte, daha ne istiyon" itirafında bulunduğu dosyada mevcut. İnfaz koruma memurlarının olan bitenden haberdar olduğu yaşanılanlardan anlaşılıyor. Buna rağmen görevliler hakkında soruşturma açılmadı. Ulaş baştan sona eziyet çekiyor. Koğuşun güvenlik kamerası kayıtlarına göre 1 Ocak 2017 Pazar sabahı Ulaş Yurdakul’a Nihat Şen tarafından tekme, Serkan Evran tarafından da tokat atıldığı ana ilişkin görüntüler de dosyaya girdi. Linç sonrası ifadesi alınan mahkûmlardan Mehmet Alkan, Yurkadul’un dövüldüğünden infaz koruma memurlarının haberdar olduğunu iddia ederek, “Bir buçuk hafta önce Ulaş’ın gözü mosmor olmuştu.
 
LİNÇÇİLER HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILSIN
 
Akşam sayımında Ulaş’ı gören memurlar ‘Makyajın çok güzel olmuş’ dedi” diye ifade verdi. İdare iki defa sayım için koğuşa giriyordu. Ulaş’ın sürekli dayak yediği yüzünden gözünden belli oluyordu. Sayıma gelen memurların Ulaş’ın görüntüsünden dövülmüş olduğunu anlıyor ama görmezden geliyorlardı. Nihat Şen’in adamlarından olduğu ileri sürülen Murat Sevim de infaz koruma memurlarını suçlayarak şunları söyledi: “Şen, memurlara ‘bunları dövmezsen bunlar akıllanmaz. Akşam yine Ulaş’ı döveceğim’ dedi. Memur da ‘en azından yüzüne vurmayın, belli olmasın’ dedi.” Mahkûmların ifadelerinde, Yurdakul’un dokuz aydır dövüldüğü bilinmesine rağmen engel olmayan infaz koruma memurları hakkında maalesef kovuşturmaya yer olmadığına dair  karar verildi. Linççiler hakkında soruşturma bir yıldır sürerken henüz bir dava açılmadı.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler