"Milli Eğitim ile Batman Belediyesi yüzünden mahalleli mağdur ediliyor"

Batman'da mahallelerinde okul eksikliği yaşadıklarını belirten Cudi Mahallesi Muhtarı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Batman Belediyesi arasındaki ihmaller yüzünden yapılması planlanan okulun 3 yıldır yapılamadığını söyledi.

BATMAN /2016-07-15 15:29:01 

Batman merkez Cudi (Yavuz Selim) Mahallesi'nde yaşanan okul sıkıntısı ile ilgili Mahalle Muhtarı Abdurrezzak Önen, İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) açıklamada bulundu.

Cudi Mahallesinde yapılması planlanan okulun yaklaşık 3 yıldır yapılmadığını, Batman Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında sadece bir yazışmadan ibaret olduğunu belirten Önen, bu durumun mahalle sakinlerini mağdur ettiğini söyledi.

Mahallede 2 ilkokul ve 2 ortaokulun hizmet verdiğini ancak yetersiz kaldığını vurgulayan Önen, "Mahallemizde bulunan mevcut okullarda bulunan sınıflar 55 kişilik ve ikili eğitim sistemidir. Sınıf mevcudatını düşürüp tekli eğitime bir türlü geçemiyoruz. Bu yönden okul ihtiyacımız çoktur. Okul eksikliği büyük bir eksikliktir. Batman Belediyesinden, İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul yapımı için aldığı bir arsa üzerinde 3 yıldır halen okul yapılamadı. Okul ile ilgili çalışmalar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Batman Belediyesi arasındaki yazışmaların ötesine geçemedi. Okulun yapılacağı arsa üzerinde şu an da bir tekstil firması duruyor. Daha önce semt pazarı olan alan, belediye tarafından bir tekstil firmasına kira karşılığında verildi. Arsa okula tahsis edildiği için Mart 2015 tarihinde tekstil firmasıyla olan sözleşmesini fes etmiştir. Milli Eğitim Müdürlüğü daha önce 20 derslik okul yapılacağını belirttiği alanda şimdi ise 18 derslik bir okul yapılacağını belirtiyor. Bu okulun bir yıl içinde yapılacağı belirtilmiştir." dedi.  

"Milli Eğitim ile Batman Belediyesi yüzünden mahalleli mağdur ediliyor"

Yaklaşık 3 yıldır mahallelerinde okul eksikliğinin bir türlü giderilmediğini belirten Önen, devamında şu ifadeleri kullandı: "Bürokratik engelleri aşamadık. Mahallemiz en çok okul ihtiyacı olan mahallelerden biridir. Yapılması planlanan okulla birlikte tekli eğitime geçip öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda eğitim görmelerine vesile olacaktır. İl Milli Eğitim ile Batman Belediyesi arasındaki yazışmaların bitmemesi, mahalle sakinlerimizi mağdur etmektedir. Bu konunun bir an önce çözümlenmesini ve yapılacak okula kavuşmak istiyoruz. Bundan 6 ay önce dönemim Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Batman Valiliğinin davetiyle kurum müdürleriyle bir toplantıda bu konuyu dile getirdim. O zaman Milli Eğitim Müdürü 2 ay içinde okul yapımına başlayacaklarını belirmiştir. Maalesef 6 ay geçmesine rağmen halen hiçbir çalışma başlatılmadı. Bu konuyu ne zaman dile getirirsen 'proje hazırdır yapılacak' deniliyor."

"Çocuklarımız sağlıklı, kaliteli ve eğitici okullarda eğitilmelidir"

Çocukların daha sağlıklı eğitim alabilmeleri için hazırlanan projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Önen, "Çocuklar hepimizin geleceğidir. Çocuklarımız iyi bir eğitim alamasalar yerimizde sayan bir toplum olarak kalırız. Benim isteyeceğim ve taviz vermeyeceğim okul işinin peşini bırakmayacağım. Okul yapılıncaya kadar elimden geleni yapacağım. Ben artık 80-90'lı yılların okulları gibi okullarda çocuklarımızın okumasını istemiyorum. Daha sağlıklı, kaliteli ve eğitici okulların yapılmasını istiyorum. Böylelikle sınıf mevcudatlarının en aza indirilmesi için çalışmaların ivedilikle yapılmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler