MISIR ÜRETİCİLERİ FİYATA TEPKİ GÖSTERDİ

MISIR ÜRETİCİLERİ EYLEM YAPTI

“ZİRAAT ODASI BAŞKANI NİYE ARAMIZDA YOK”
 
TMO’nun 2023 mısır alımında ton başına 6000 TL fiyat vermesini yetersiz bulan çiftçiler, TMO Batman Başmüdürlüğü binası önündeki tarlaya traktörlerini bıraktı.
 
Mağdur olduklarını belirten üreticiler, düşük fiyata tepki gösterdi. Batman’da yaklaşık 200 mısır üreticisi, tarlaya park ettikleri traktörleri önünde yaptıkları basın açıklamasıyla mısıra verilen fiyatın revize edilmesini istedi. Basın açıklamasını okuyan çiftçi Ramazan Suna, “Gönül isterdi ki bizim Ziraat Oda Başkanı Nizamettin Aydiş’te yanı başımızda olsaydı. Niye aramızda yok? Gayemiz burada provokasyon yapmak yada bir eylem planı içinde bulunmak değil. Biz devletimizi de, milletimizi de, toprağımızı ve bayrağımızı da çok seven bir milletiz” dedi.
 
 
 
“DEVLETİMİZE GÜVENİYORUZ”
 
6 bin TL’lik fiyat maliyetlerinin çok altında olduğunu dile getiren Suna, “Kar durumunu bir yana bırakalım, izim maliyetler 8 veya 8 bin 500’ün üzerinde. Biz normalde o kadar bekliyorduk. Fakat bize 6 bin TL fiyat uygun görüldü. Şimdi mazota bakınca, 3 ay içinde yüzde 120 oranında zam gelmiş. Zaten biz çiftçiler için önem arz eden 3-4 ana unsur var. Bunlar mazot, gübre, tohum ve ilaçtır. Gübrede yüzde 100, tohumda yüzde 100, ilaçta yüzde 125 artış olmuş.  Aslında mısır için ton başına belirlenen fiyat 6 bin TL değil, 4 bin 800 veya 4 bin 900 TL’dir. Biz hükümetimize, devletimize güveniyoruz. Aslında Maliye Bakanlığı veya TMO tarafından sayın Cumhurbaşkanımıza yanlış veriler ya da bilgiler gitmiş olma ihtimalini düşünüyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu oran istediğimiz oranda düzeltilecektir. Umarım büyüklerimiz sesimizi duyacak ve gereğini yapacaklar” diye konuştu.
 
 

1 Yorum

İlyas Ekinci

İlyas Ekinci

26 Agustos 2023
Nizamettin Aydış kartlaşı. eskiden de ensesi etliydi Ziraat Odası Başhanlık koltuğunda uzun yıllardır oturduğu için göb

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler