Muhtarlar "Siyasetçiler seçimden seçime bizi soruyor"

Muhtarlar dert yandı: "Siyasetçiler seçimden seçime bizi soruyor"

Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir, Batman’daki birçok mahalle muhtarıyla ‘dayanışma’ toplantısında bir araya geldi. Dernek Başkanı Padir; “Muhtarlar olarak, kapılarımızın herkese açık olduğunun bilinmesini ama muhataplarımızın da kapılarını bize kapatmamalarını isteriz. Ne yazık ki bazı yetkililer, randevu taleplerimize yanıt bile vermiyor” dedi.
 
 
46 MUHTAR BİR ARADAYDI
 
Batman merkez muhtarların yanı sıra Balpınar beldesinden 4 muhtarla birlikte 46 muhtar, ‘dayanışma’ toplantısında bir araya geldi. Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir’in dayanışma çağrısında bulunduğu muhtarlar Ziyade Lokantası’nda bir araya geldi. Baro Başkanı Abdulhamit Çakan ve bazı davetlilerin de katıldığı toplantıda konuşan Dernek Başkanı Padir, dayanışmanın önemine dikkat çekerek; “Bugün bir araya gelmemizin nedeni birlikteliğimizi, dayanışmamızı, kardeşliğimizi pekiştirmek ve bu kardeşliğimizi halkımızın yararına kullanmak üzere daha da ileriye taşımaktır. Muhtarlarımız, halkımızın mahallelerine hizmet etmek için seçimle göreve getirdiği kimselerdir. Dolayısıyla halkımız tarafından bizlere sunulan bu makamların hakkını vermek mecburiyetimiz vardır. Halkımızın sorunlarını taşıdığı ilk basamak muhtarlıklardır. Bu nedenle mahallelerimizin taleplerini çözüme kavuşturmak için her yetkili ile iletişim kurma zorunluluğumuz vardır. Hal böyle iken; mahallelerimizin sorunlarını dile getirmek adına kimi zaman yetkililerden randevu talep etmemize rağmen kimi yetkililer, bu randevularımıza maalesef yanıt verme tenezzülünde dahi bulunmamaktadırlar. Bu durum bizleri hem üzüyor hem de halkımıza hizmet etmekten yoksun bırakıyor” dedi.
 
“MUHATAPLARIN KAPILARI DA AÇIK OLMALI”
 
Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Padir, şöyle devam etti; “Muhtarlar olarak; kapılarımızın herkese açık olduğunun bilinmesini ama muhataplarımızın da kapılarını bize kapatmamalarını isteriz. Buradan bir çağrımız da siyasetçilere olacaktır. Çok iyi bir siyasetçi muhtarlarla arasını her zaman sıcak tutar. Oysa baktığınızda, kimi siyasetçilerimiz sadece seçimden seçime bizleri sormakta ve bu durumdan da hoşlanmadığımızın bilinmesini istemekteyiz. Özellikle büyük şehirlerimizde kimi mahallelerimizin bazı beldelerden ilçelerden ve hatta küçük illerden dahi daha fazla seçmeni vardır.
Bu nedenle bunca seçmenlerimizin teveccühlerine mazhar olmak kolay bir şey olmazsa gerek. Dolayısıyla buradan herkesin bilmesini istediğimiz husus şudur; Muhtarlarımızın kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi ortak paydamız olan halkımızın hizmetinden yana kullanmalarını istemekteyiz. Şahsımıza istediğimiz hiç bir şey asla olamaz. Bundan sonraki süreçlerde daha sık bir araya gelmemiz, halkımızın yararına olacak işleri iletişim kanallarımızı koparmadan daha da güçlendirecektir.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler