MÜJDECİ “BATMAN SAHİPSİZ DEĞİL”

MÜJDECİ “BATMAN SAHİPSİZ DEĞİL”

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman Havalimanı’nın kaderine terk edilmeye çalışıldığını belirtti.
 
Önümüzdeki aydan itibaren Batman Havalimanı’ndaki sefer sayısının yarı yarıya düşürülecek olması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “700 bine yakın insanın yaşadığı Batman’dan havayolu ile sefer yapılabilecek sadece İstanbul ve Ankara rotasının olması başlı başına büyük bir sorun iken, Batman’dan İstanbul’a yönelik sefer sayısının da önümüzdeki aydan itibaren yarı yarıya düşürülecek olması tam anlamıyla Batman’ı yok saymaktır. Batmanımız gün geçtikçe büyüyen, dinamizmi artan bir kenttir.
 
Son dönemde uçuşta önemli rekorların elde edildiği Batman Havalimanı’nda tam da yolcu sayısının artacağı yaz aylarında alınan bu kararı kabul etmiyor ve derhal karardan vazgeçilmesini talep ediyoruz. Batmanlı vatandaşlar, Türkiye’nin herhangi bir şehrine gidiş için İstanbul’u transit olarak kullanıyor ve buraya gidiş en yüksek bilet ücretini ödemek zorunda bırakılıyor. Bu da yetmezmiş gibi şimdi de uçuş sayısını yarıya düşürmeye karar vermişler. İktidar partisi temsilcileri de şehrimizi yok sayan bu kararı çoktan kabul etmiş durumda.
 
Böyle giderse İstanbul’a gitmek için 2, 3 bin liralık bilet fiyatları ile karşı karşıya kalacağız. Önceki hafta Batman Otogarı önünde yaptığımız basın açıklamasında da Batmanlı vatandaşların şehirlerarası ulaşım açısından ciddi sorunlar ile karşı karşıya kaldığını belirtmiştik. Bu şehrin vatandaşlarının her yönden mağdur edilmesine seyirci kalmayacağız. Karar geri alınmazsa tepkimizi birçok farklı yolla da göstermeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler