MÜJDECİ ELEŞTİRDİ

"YOKSULDAN ALIP ZENGİNE VERECEKLER

 
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, hükümetin hayata geçirdiği 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' sistemine yönelik eleştirilerde bulundu.
 
Yeni sistemin yoksuldan alıp zengine vermekle eşdeğer olduğunu belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Bu uygulamanın ana adı milleti torunlarına kadar borca batırmaktır. Bu plan iktidarın son yıllarda sadece servet sahibi kesime yönelik faaliyet göstermesinin son icadıdır. Durumu olmayan insanları daha fazla borca batırma planıdır. İktidar servet sahiplerine diyor ki paranızı dövize koymak yerine Türk Lirası'nda tutun, dolar ne kadar yükselirse size hazineden ve milletin alın terinden aldığımız vergilerden ödeme garantisi veriyorum. Bu garantiyi 84 milyondan alınan vergilerden yani hiper enflasyon altında ezilen vatandaşlardan karşılayacaklar. Faize karşı olduğunu belirten Erdoğan'ın binbir kılıf ile hayata geçirdiği bu sistem dünyanın en yüksek faizine eşdeğer bir sistemdir. Hep söylüyoruz, ülkelerin ekonomilerini çökerten bu faiz talimatla düşmez ancak ve ancak adalet ve güvenle düşer.
 
Türk Lirası'na güvenceyi bile Dolar üzerinden vermek, o ülke ekonomisine olan güvensizliğin göstergesidir. Bile bile yaratılan bu güvensiz ortamda attığınız adımların ömrü de çok kısa olacaktır. Yapmanız gereken şey piyasalara güven vermek ve sabah söylediğiniz şeyi akşam hatırlamaktan geçiyor. Aksi halde vatandaşlarımız market rafları önünde kara kara düşünmeye devam edecek." ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler