Naif Süleymanoğlunun Toprakla 40 Yıllık Dostluğu

Batman'da 40 yıldan beri fıstıkçılık yapan Naif Süleymanoğlu'nun Oymataş köyündeki çiftliğinde 6000 fıstık ağacı bulunuyor.

Batman ve yöresinde fıtıkçılığın gelişmesine sevinen Süleymanoğlu ailesine ait 3600 dönüm arazi üzerinde 6 bin fıstık ağacı, 3 bin ceviz ağacı,  350 küçük baş hayvan ve 12  dönümlük üzüm bağıyla gününü geçiriyor. 1980 yılından beri fıstık üreticiliği yapan Naif Süleymanoğlu,  10 dönümlük bir arazinin 6 ila 7 aileyi geçindirecek bir meslek olduğunu da hatırlattı. Batman Üniversitesi Oymataş bölgesinde yıllardır Çiftçiliklen uğraşan Naif Süleumanoğlu, her yıl ortalama 10 ton mahsul aldığını ve tarlada bu mahsulleri kilosu 75 tl bedelle Batman ve  Siirt'teki kuruyemişçilere sattığını söyledi. 
Çiftlik alanında kendisini doğaya adayan  60 yaşındaki Naif Süleymanoğlu,  40 yıldır fıstık ekimini yapmaktayım. Fıstıkçılığın yanında alternatif ürün araştırmalarım da devam etmektedir. 3 bin ceviz ağacımız ile 12 dönüm arazi üzerindeki üzüm bağımızda üzümün yanı sıra yılda 1 tona yakın pekmez elde ediyorum. Fıstıkçılık zahmetsiz bir iştir bunun yaygınlaşması istihdama ve ekonomiye de katkısı olacaktır. dedi.
 
KENDİ FİDEMİZİ KENDİMİZ ÜRETMEYE BAŞLADIK.
 
Köyde üretim yapan Süleymanoğlu , “Salgın sürecinde hepimiz üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Tarıma dönüş anlamında köyümüzde fide üretimine başladık kendi fidenizi üretmeye başladık.
 
“ÇİFTÇİYE DESTEK VERİLİRSE KİMSEYE İHTİYAÇ DUYMADAN ÜRETİR”
 
Toprağa tohumu, fideyi koyduktan sonra o sizin yüzünüzü güldürür. Bu yaşanan süreç sonrası anlıyoruz ki çiftçinin daha çok desteklenmesi gerekiyor. Türkiye çapında bu çiftçiye her anlamda destek verilirse kimseye ihtiyaç duymadan üretiriz. 
 
Süleymanoğlu , verilecek destekler ile Batmanın tarım arazilerinin işlenmesi sonucunda, kentin gıda ihtiyacının önemli bir bölümünün bu topraklardan karşılanabileceğini kaydetti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler