NASIROĞLU'NDAN ELEŞTRİLERE YANIT
Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Manisa'nın Soma ilçesinde faaliyet gösteren bir maden firmasına yönelik gelen eleştirileri yanıtladı.
TBMM'de düzenlenen basın toplantısında Milletvekili Nasıroğlu, Fernas İnşaat'a ait Soma maden sahası ve işçilerle ilgili iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.
'MADEN SAHASINDA 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR'
FERNAS İnşaat'ın, babası Necat Nasıroğlu tarafından kurulduğunu belirten Milletvekili Nasıroğlu, siyasete girdikten sonra şirketteki görevlerinden istifa ettiğini bildirdi. Manisa'nın Soma ilçesinde 10 yıldır madencilik alanında faaliyette bulunduklarını dile getiren Milletvekili Nasıroğlu, bölgede iki projenin yürütüldüğünü, ikinci projenin hazırlık aşamasında olduğunu aktararak, bu projede yaklaşık 500 kişinin çalıştığını ifade etti. Milletvekili Nasıroğlu, yaklaşık 6 milyar 700 milyon lira yatırım yaptıklarını, yaklaşık 1,5 milyar lira daha yatırım gerçekleştirileceğini kaydetti. Yaklaşık 500 kişinin çalıştığı maden sahasında iş disiplinine, kurallara uymayan 5 işçinin iş akdinin feshedildiğini, bir kişinin de deneme süresinde uygun görülmediği için işe devam ettirilmediğini söyleyen Milletvekili Nasıroğlu, işten çıkarılan işçilerin maden sahasını işgal ettiğini belirtti. "İşçilerin, sendikalı oldukları için işten çıkarıldığının" iddia edildiğini aktaran Milletvekili Nasıroğlu, Soma'da 2 bin 100 sendikalı çalışanın bulunduğunu, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını kaydederek, "İşçilerin sendikalaştıkları için işten atıldıkları külliyen yalandır, doğru değildir" diye konuştu.
İşçilerin işten çıkarıldıktan sonra sosyal haklarının verildiğini ifade eden Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, firmada çalışan işçilerle ilgili bir sorunun olmadığını, ücretlerin zamanında ödendiğini belirtti. Milletvekili Nasıroğlu, "Hiçbir dönem işletmemizin yolunu bilmeyen bazı siyasi figürler ortaya çıkmaya başlıyor. Gelip orada işçilerle beraber işletmeye yönelik hareketler yapılıyor. Bu arkadaşlarımızı yönlendiriyorlar, arka planda bazı marjinal gruplar sürekli oyalıyor, çalıştığı iş yerine karşı kışkırtıyorlar" diye konuştu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 02VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 03TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 04İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI
- 05Babaeski Görkey İlçe Halk Kütüphanesinden devir alınmıştır.
- 06Şansi, Beşiri’de Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu
- 07Bayram Öncesi Berber ve Kuaförler Pazar Günü Açık Olacak
- 08VALİ CANALP’A 14 MART TIP BAYRAMI ZİYARETİ
- 09VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 10BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
- 11FIRIN VE LOKANTALARA SIKI TAKİP
- 12BAYRAM ÖNCESİ SÜRPRİZ KARAR
- 13SON SEFER SAATİ 1 SAAT UZATILDI
- 14Şah-Mar Marketler Grubu’nun İftar Programına yoğun katılım
- 15Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek




Henüz Yorum yok