“Nebevî mesaja uyarsak sorunlarımız çözülecektir”

“Nebevî mesaja uyarsak sorunlarımız çözülecektir”

Peygamber Sevdalıları Derneği’ni ziyaret eden HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Hz. Muhammed (SAV)’in topluma bıraktığı nebevi mirasın çağa taşınması gerektiğini ifade etti.
 
“Nebevî mesaja uyarsak sorunlarımız çözülecektir”
 
M. Şerif Durmaz, beraberlerindeki partililer ile birlikte Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen ödüllü siyer yarışmasına toplu başvuru yaparak destek verdi. Ziyarette kendilerine verdikleri destekten ötürü Durmaz’a teşekkür eden dernek sekreteri M. Emin Uras, yarışmaya yoğun bir katılımın gösterildiğini söyledi. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan M. Şerif Durmaz, siyer yarışması gibi çalışmaların toplumun nebevi mesajla buluşması adına önem arz ettiğini söyledi.
 
"NEBEVİ MESAJ TOPLUMUN SORUNLARINI ÇÖZMEYE YARAYACAKTIR"
 
Peygamber sünnetinin toplum arasında azalmasıyla birçok sorunun baş gösterdiğini vurgulayan Durmaz, "Toplum ne zamanki Peygamber ahlakından ve nebevi mesajdan uzaklaştı o zaman sorunlar da arttı. O yüzden siyer yarışmaları ve benzeri çalışmalar toplumun nebevi mesajla tekrardan buluşması adına önemlidir. Zira toplumun sorunlarını ancak nebevi mesaj çözer" ifadelerini kullandı.
 
"SORUNLARIN SEBEBİ PEYGAMBERİN AHLAKINDAN UZAKLAŞMAMIZDIR"
 
İslam coğrafyasında yaşanan sorunların Peygamberin nebevi metodundan uzaklaşmaktan kaynaklandığına dikkat çeken Durmaz, "Şu anda İslam coğrafyasında yaşanan birçok sorun var. Bunların sebebi nelerdir? Bunların sebepleri İslam'dan, Peygamber ahlakından ve nebevi mesajdan uzaklaşmamız değil midir? O yüzden sorunların çözümü ve toplumun bu sıkıntılardan kurtulması için Peygamberin nebevi mesajına çok ihtiyaç vardır" Şeklinde konuştu 
 
"PEYGAMBERİ TANIMAK KADAR TANITMAK DA ÖNEMLİDİR"
 
"Hep beraber bu nebevi mesajın toplumun arasında yer bulması için çalışmak zorundayız" diyen Durmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Peygamberi tanımak önemli olduğu gibi tanıtmak da çok önemlidir. Peygamberi tanımayanlara Peygamberi tanıtmak, Peygamberi tanıyanların üzerine görevdir. Siyer yarışması Peygamberin tanınmasına, ahlakının örnek alınmasına vesiledir. Siyer yarışmasına girip Peygamberin hayatını öğrenenlerin üzerine düşen görevlerden bir tanesi de, Peygamberi topluma tanıtmaktır."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler