NEVROZ PROGRAMI AÇIKLANDI

Newroz ateşini erken yaktılar

20 Mart 2022 Pazar günü yapılacak Newroz etkinliklerin Pazaryeri mahallesi otogar bitişiğindeki alanda yapılacağı belirtildi. HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, İl Eş Başkanları Hürriyet Kaytar, Hüseyin Sarik, görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanları Songül Korkmaz, Mehmet Demir ve partililerin katıldığı etkinlikle Newroz ateşi eşliğinde halay çekildi.
 
"KÖLE EFENDİ KARŞITLIĞINI KABUL ETMEYECEĞIZ"
 
Batman Petrol-İş Konferans salonunda konuşan HDP. Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, ''Kürt halkının siyasal taleplerinin küresel savaş baronlarının pazarlık meselesi olmadığını, onurlu bir barışın, eşit ve özgür bir yaşamın kurulması için hayatın her alanını örgütleyeceğimizi, bizlere dayatılan köle efendi karşıtlığını asla kabul etmediğimizi haykırarak bu konuda uluslararası kamuoyunu ve dostlarımızı dayanışmaya çağıracağız.
2022 Newroz’u, Kürt halkının demokratik ve siyasal taleplerini, büyük bir coşku ve moral ile haykıracağı bir platform olacaktır. Başta halkımız olmak üzere, tüm dostlarımızı, demokratik kitle örgütlerini, kadın, gençlik ve doğa ve çevre örgütlerini büyük bir coşku ile 2022 Newroz’nu birlikte kutlamaya davet ediyoruz'' dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler