NEVRUZ ATEŞİNİ VALİ ŞAHİN YAKTI

Batman'da Nevroz Ateşini Vali Hulusi Şahin Yaktı.

Baharın müjdecisi olarak bilinen Nevruz, Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin ile il yöneticilerinin katıldığı etkinlikle kutlandı, Vali ve protokol üyeleri Nevruz ateşini yaktı
 
Çay Mahallesinde bulunan Gençlik Merkezinde gerçekleşen Nevruz etkinliğine Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin ve eşi Ebru Şahin’in yanı sıra; Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Batman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İdris Demir, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, kamu kurum müdürleri, vatandaşlar, mahalle sakinleri ve gençler katıldı. Halayların çekildiği, yumurta tokuşmasının yapıldığı alanda ayrıca Nevruz ateşi de yakıldı.
 
 
NEVRUZ ETKİNLİĞİ RENKLİ GEÇTİ
 
Halk oyunları gösterisi, yumurta tokuşturma, ateş yakma ve çeşitli etkinliklerin tertiplendiği Nevruz kutlamasında Vali Şahin ve eşi bayan Ebru Şahin, katılımcılara pilav dağıttı. Nevruz’un önemi hakkında konuşan Vali Şahin “Kış mevsiminin sona erip, baharın başlangıcını müjdeleyen ve aynı zamanda bolluğun ve bereketin sembolü olan Nevruz ‘Bahar bayramı’ toplumumuzda gelenek halini alan önemli günlerimizdendir. Bu vesile ile Nevruzun, bolluğa, berekete, birlik ve beraberliğe vesile olması diler, tüm milletimizin Nevruz Bayramını en içten dileklerimle kutlarım” dedi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler