"OĞUZHAN İPEK CAMİİ" İBADETE AÇILDI

Hayırsever İş adamı Aydın ipek tarafından yapımı tamamlanan Oğuzhan İpek Camii ibadete açıldı

İstanbul'da yaşayan İş İnsanı Aydın İpek, Batman'da Oğuzhan İpek Camii'ni yaptırdı.

İş İnsanı Aydın İpek, geçen yıl Eylül ayında Gebze yakınlarında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren 25 yaşındaki oğlu, Oğuzhan İpek'in ismini Batman'da yaptırdığı camii de yaşattı.

İpek ailesi Batman Şafak Mahallesinde, yapımına başlanan camiinin tüm masraflarını üstlenerek, camiinin ibadete açılmasını sağladı. İpek Ailesi, çok sevdikleri ve ailenin tek erkek çocuğu olan Oğuzhan İpek'i elim bir trafik kazasında keybettikten sonra, ismini camiide yaşatmak istediler. Şafak mahallesinde bulunan camii inşaatını hızlı bir şekilde tamamlayıp, Oğuzhan İpek Camii olarak ibadete açtılar. Caminin minaresi hayırsever iş adamı Nurullah Çiftçi tarafından yapıldı. Caminin mimarisinde Midyat taşları kullanıldı.

Camide okunan mevlid-i şerif ve cuma namazı ardından cami açılışı yapıldı.

Oğuzhan İpek Camii açılışına, Batman Valisi ve Batman Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Emniyet Müdüdrü Köroğlu Kıraç,İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran,  İl Müftüsü Turgut Erhan, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, Kübra İpek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Caminin açılışında  konuşan  Kübra İpek "Camimiz 1000 kişi kapasiteli olup ,geçen sene yaşamını yitiren kardeşimiz Oğuzhan İpek'in adını yaşatmak için  açılışını yaptık. Caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Konuşmaların ardından Batman Müftüsü Turgut Erhan'ın duasının ardından kurdele kesimiyle Cami ibadete açıldı. (Faruk Çiftçi)

 

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler