
"Okul Sütü Programı" Batman'da başladı
Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İle Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan "Okul Sütü Programı" kapsamında Batman genelindeki okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine okul sütü dağıtımı İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran tarafından yapıldı.
Kültür Anaokulunu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran, sınıfları ziyaret ederek minik öğrencilerle bir süre sohbet etti ve onlara "Okul Sütü Programı" kapsamında süt dağıttı.
Süt dağıtımı sonrasında konuşan Kurtaran, daha iyi bir Türkiye'nin ve daha iyi bir geleceğin ancak sağlıklı nesillerle mümkün olabileceğini belirtti.
Kurtaran, "Bilindiği üzere 7'nci yılına giren bu uygulama Bakanlığımız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülmektedir. Bakanlar Kurulu kararıyla ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimiz genelinde de resmi-özel anaokulu, uygulama sınıfı ve ilkokul öğrencilerine 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısından itibaren haftada 3 gün (Pazartesi, Çarşamba ve Cuma) süt dağıtılacaktır. 'Okul Sütü Programı' hükümetimizin, çocuklarımızın daha sağlıklı eğitim almaları için yaptığı çalışmalardan biridir. Öğrencilerimize doğru beslenme alışkanlığının kazandırılması, daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir gelecek ancak sağlıklı nesiller yetiştirmekle mümkündür." diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 02BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 03İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 04GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
- 05POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ
- 06ÇAMLITEPE’DE MAYTAP YANGINI
- 07BELEDİYE PERSONELİNE SAĞLIK TARAMASI
- 0815 TEMMUZ BATMAN’DA COŞKUYLA ANILDI
- 09İZMİR SUNEXPRESS SEFERLERİ BAŞLADI
- 10“HEDEFİMİZ TOPRAĞI SUYLA VE ÜRETİMLE BULUŞTURMAK”
- 11ÇEVRE YOLUNA 12.600 METRELİK ALTYAPI DÖŞENECEK
- 12Kürtçe müzik dinleyen aileye destek açıklaması
- 13PETROLSPORLU ATLETLER AVRUPA U-23 ŞAMPİYONASINA KATILACAK
- 14Batman’da TPAO petrol kuyusunda yangın çıktı
- 1515 TEMMUZ RUHU BATMAN’DA YAŞATILACAK
Henüz Yorum yok