‘Ormanımızın statüsü değiştirilerek yok edilmesi planlanıyor’
‘En önemli Ormanımızın statüsü değiştirilerek yok edilmesi planlanıyor’
Odun tüccarları şehrimizin en büyük ve önemli ormanını talan etmek için yen oyun peşinde oldukları iddia edildi
Odun tüccarları şehrimizin en büyük ve önemli ormanını talan etmek için yen oyun peşinde oldukları iddia edildi. Çevreciler ve Kozluk halkının direnişi ile karşılaşan odun tüccarları Kozluk ilçesi Akçakışla köyü sınırlarında bulunan ve Garzan barajının su toplama havzasını koruyan Batmanın Kuzey Ormanlarının statüsünü değiştirerek emellerini gerçekleştirmek için harekete geçtikleri öğrenildi.
ORMANLIK ALAN TEHLİKE ALTINDA
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş “Bize gelen en son şikayete göre Kozluktaki ormanlık alanın Bitlis orman şefliğine bağlanarak kesim iznin oradan çıkarılması için statü değişikliği için harekete geçildiğini Bu nedenle ormanlık alanın çok ciddi bir tehlike altında olduğuna ilişkin duyumlar almaktayız” dedi.
‘TÜM KURUMLARI GÖREVE DAVET EDİYORUZ’
Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Kavuş; “Şehrimizdeki iklim sigortası niteliğindeki ve Garzan barajının suyunun kalitesinin teminatı ve erozyonu önleyen ormanların yarınlara taşınması gerektiğine dikkat çekerek, ormanlık alan statüsünün değiştirilme oyunun bozulması için tüm kurumları göreve davet ediyoruz Tehdit altındaki ormanlık alan içinde 20’nin üzerinde Flora ve Fauna türünü barındırıp 6000 -7000 dönümden daha büyük bu zenginliktir. Bu önemli değerimizi korumak için İl Valimiz başta olmak üzere, Şehrimizin Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına, Kaymakamlara ve diğer bütün duyarlı doğaseverlere göreve davet ettiklerini söyleyen Başkan Kavuş" Ormanlarımız yok edilmeden ve çok geç olmadan bu gidişata dur demeliyiz. Bu önemli ormanlık alanımızın bir an önce tabiatı koruma alanı kapsamına alınmalıdır dedi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 05 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 02BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 03BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ
- 04BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK
- 05BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI
- 06CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM
- 0718 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
- 08“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”
- 09YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
- 10KIZILAY RAMAZAN BOYUNCA 3 BİN AİLEYE ULAŞTI
- 11BAYRAM NAMAZI SAATİ BELLİ OLDU
- 12MEZARLIKLARA EK SEFER KARARI
- 13EVLİLİK KREDİSİ ALAN ÇİFTLERE EĞİTİM DESTEĞİ
- 14OTELDE UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 15PEKDEMİR BATMAN’DA GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU




Henüz Yorum yok