
"Peygamberin sünnetini sevdirmek için bu tür geceleri fırsat olarak görüyoruz"
Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü münasebetiyle Batman Bayram Camii Koruma ve Yaşatman Derneği tarafından yatsı namazına müteakiben Mevlid Kandili programı düzenlendi.
Bayram Camiinde gerçekleştirilen program, caminin müezzin kayımı Ömer Akbaş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Salavatlar eşliğinde mevlid-i şerif, kaside ve ilahilerin okunduğu programda dualar edildi.
Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Bayram Camii Koruma ve Yaşatman Derneği Başkanı Murat Güneş, Hz. Muhammed'in ve sahabelerin hayatından kesitler sundu.
Bayram Camii İmam-Hatibi Abdurrahman Akbulut'un yaptığı dua ve ardından dağıtılan ikramlarla program son buldu.
Program hakkında açıklamalarda bulunan Güneş, "Bu sene Hz. Peygamber'in kutlu doğumu için yaklaşık 15 gündür hazırlık yapıyorduk. Yaptığımız hazırlıklardan sonra bu geceyi cami cemaatimizle beraber ihya ettik. Bu gece de Peygamber Efendimiz'i sevdirmek ve insanlara tanıtmaya çalıştık. Onu daha iyi anmak, daha iyi hatırlamak ve daha iyi anlamak için bu geceyi vasıta kıldık. Yaptığımız bu ihya programı inşallah bütün Müslümanların uyanışına vesile olur. Peygamber Efendimiz'in sünneti insanların arasında gittikçe zayıflıyor. Bunun farkında olduğumuz için insanlara Hz. Peygamber'in sünnetini sevdirmek için bu tür ihya gecelerini fırsat olarak görüyoruz." dedi.
Hz. Muhammed'in dünyaya teşriflerini idrak etmeye çalıştıklarını anlatan Akbulut ise "Bu gece Peygamber Efendimiz'in güneşler gibi olan doğum günüdür. Rebiülevvel ayının 12'nci gecesi olan bu gece, Peygamber Efendimiz'in dünyaya gelişini ihya ettik. Programımızı camimizde cemaatimizle, çocuklarla, bayanlarla ve binlerce Müslümanın gelmesiyle kutladık. Allah Teâlâ'nın bu geceyi memleketimize, ülkemize, milletimize hayırlara vesile kılmasını niyaz ediyorum. Bu gecenin birliğimize, dirliğimize sebep olmasını diliyoruz. Bütün İslam âlemi için kurtuluşa, saadete ve mutluluğa vesile olmasını diliyoruz. Özellikle İslam coğrafyasında mazlumların, mahzunların, mağdurların, mustazafların kakının dökülmemesine vesile olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.
Programa; HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, cami ile dernek görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok