PİYASADA ÜRÜN SIKINTISI BAŞLADI

PİYASADA ÜRÜN SIKINTISI BAŞLADI

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan, son günlerde gelen zamlar karşısında zor durumda kalan esnaf, sürekli artan fiyatlardan dolayı sattığı ürünü tedarik edemez durumuna gelmiştir.
 
Özelikle temel gıda maddeleri olan, un, yağ, şeker vb. gibi bütün ürünlerde aşırı gelen zamlardan dolayı esnafın iş yapamaz duruma geldiğini belirten Başkan Kaplan “bu süreçte başta Fırıncı Esnafı olmak özere, birçok sektörde esnafın ticari faaliyetinde zarar ettiğini görülmektedir.  Birçok ürünün Ülkemizde üretildiği ve ihracatın yüksek rakamlara geldiği bir dönemde  İç piyasadaki aşırı fiyat artışları anlaşılır bir durum değildir.  Bu olumsuz durumun daha fazla derinleşmesini önlemek için, bir an önce tedbirler alınmalı ve bu anlamda piyasa özerinde fırsatçılık yapmak isteyenlerin önü kesilmelidir” dedi.
 
ZAM TALEPLERİ GELMEYE BAŞLADI
 
Son günlerde artan döviz ve peş peşe yapılan zamlar nedeniyle fırıncıların zam talebi de değerlendirmeye alındı. Batman Fırıncılar Derneği Başkanı Adnan Laçin, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Salih Kaplan’ı ziyaret ederek fırıncı esnafının yaşadığı sorunları dile getirdi. Un fiyatlarına gelen artış nedeniyle yeniden rayiç düzenlemesini istediklerini belirten Fırıncılar Derneği Başkanı Laçin, “biz de vatandaşın mağduriyeti göz önünde bulunduruyoruz ve kesinlikle zamdan yana değiliz. Komşu bazı iller yeni fiyat aldı. Biz de haklı olarak artış talebinde bulunuyoruz’ dedi. Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Salih Kaplan, bazı kurum ve kuruluş temsillerinden oluşan komisyonun fırıncıların zam talebini görüşeceğini söyledi. Kaplan, “bugün büyük olasılıkla fırıncı esnafının artış talebi karara bağlanacak. Fırıncı esnafı rahat olsun. TMO da açıkladığı piyasada un sıkıntısı yaşanmayacak” şeklinde konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler