PROF.DR. DEMİR "BATMAN BÜYÜK ENERJİ POTANSİYELİNE SAHİPTİR"

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Demir: “Batman büyük bir enerji potansiyeline sahiptir.

Batman Üniversites Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yaptıkları projeler hakkında şu açıklamalar da bılundu.
 
“Aşama aşama ilerliyoruz”
 
Demir  “Tıp fakültesi için çalışmalara devam ediyoruz. Sağlık bilimleri ve enerji çalışmaları alanında Batman Üniversitesi olarak ilerleyeceğimizi daha önceden dile getirmiştik. Elimizdeki kaynakların belirli olmasından dolayı aşama aşama ilerliyoruz.” dedi.
 
“Çalışmalar tıp fakültesinin temelini oluşturuyor”
 
Yaptıkları görüşmelerle Batman Üniversitesine Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazandırdıklarını hatırlatan Demir şöyle devam etti:
 
“Bu bizim için önemli bir çalışma idi. Bununla beraber Sağlık Yüksekokulunu, Sağlık Birimleri Fakültesine dönüştürdük. Bir de Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz var. Bütün bunlar, Batman Üniversitesi Tıp Fakültesinin temelini oluşturmaktadır.”
 
“Üniversiteyi enerji alanında ihtisaslaşma üniversitesi haline getirdik”
 
Batman’ın bir enerji kenti olduğuna dikkat çeken Demir, “Petrolün yanı sıra güneş enerjisi, Sason’da jeotermal yeraltı kaynakları var, akarsulardan elde edilen hidroelektrik enerjisi var. Batman bu anlamda büyük bir enerji potansiyeline sahiptir. Dolayısıyla Batman Üniversitesini enerji alanında ihtisaslaşma üniversitesi haline getirdik.” diye konuştu.
“Öğrencilerimiz ülkemizin geleceğidir”
 
Batman Üniversitesi olarak, öğrencilerin gerek entelektüel gerekse de akademik altyapılarının gelişmesine de çok önem verdiklerini dile getiren Demir şunları söyledi:
 
“Öğrencilerimiz, ülkemizin geleceğidir. Onları iyi eğitmemiz lazım. Üniversitede zaten belli bir müfredat var. Bunun haricinde öğrencilerin akademik altyapılarının güçlenmesi açısından elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Spor, mühendislik ve sosyal bilimler alanında uzman olan birikimli kişileri Batman Üniversitesi öğrencileri ile buluşturuyoruz.”
 
“Sosyal faaliyetlere de önem veriyoruz”
 
Düzenledikleri eğitimler ile öğrencilerin daha iyi yerlere gelebilmeleri ve ülkelerinde katkıda bulunabilmeleri için gayret içerisinde olduklarını belirten Demir, “Düzenlediğimiz eğitim konferansları bilimsel bilgi birikiminin, entelektüel ve akademi altyapının oluşmasına katkı sağlıyor. Aynı zamanda sosyal faaliyetlere de önem veriyoruz. Öğrenci kulüplerimiz kendilerini tanıttılar. Önümüzdeki hafta içerisinde uygunluk durumuna göre ilahi konseri de düzenlemeyi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
“Öğrencilerin yemeği ücretsiz veriliyor”
 
Batman Üniversitesi öğrencisine ekonomik anlamda da katkıda bulunma gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Demir, son olarak şunları kaydetti:
 
“Yakın tarihte Batman Belediyesi ile protokol imzaladık. Üniversitede öğrencilerin yemekleri ücretsiz bir şekilde veriliyor. Bu yoğun uğraşların sonucunda gelişen sonuçlardır. Batman Üniversitesi olarak aşama aşama bu çerçevede ilerleyeceğiz.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler