Rektör Durmuş ‘Herkesi kucaklayacağız’

Rektör Durmuş ‘Herkesi kucaklayacağız’

Batman Üniversitesine atanan Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, ilk kez basınla biraraya geldi. Rektör Durmuş, ilk iş olarak şehirle üniversitenin bütünleşmesi gerektiğini belirtti.

‘ARTIK ŞEHİRLE ÜNİVERSİTE BÜTÜNLEŞMELİ’

Batman Üniversitesine rektör olarak atanan Prof. Dr. Aydın Durmuş, Batı Raman kampüsünde kahvaltılı basın toplantısında kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. İç çekişmelerden uzak ve geçmişe sünger çekerek işe başlayacaklarını belirten Durmuş, “Biz geçmişe sünger çekip herkesi kucaklayacağız. Ama üniversiteyi hiç kimsenin kendi çıkarlarına alet edecek duruma sokmayacağız. Liyakata önem vereceğiz” dedi. Üniversiteyi şehirle bütünleştirmek için kararlı olduklarını ve basın mensuplarından buna köprü olmalarını isteyen Rektör Durmuş, şunları söyledi; “Şehirle bütünleşmezse şehir, üniversiteyi kabul etmezse üniversite, tek başına hiçbir şey yapamaz, şehre de lokomotif olamaz. Onun için üniversiteyle şehri bütünleştireceğiz. Bu bizim kesin kararımızdır”

‘TÜM MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİNİ KURACAĞIZ’

Projeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Durmuş, fakülte açmanın zorluklarına değindi. Durmuş, “Batman Üniversitesi bünyesinde tüm mühendislik fakültelerini kuracağız. En büyük projemiz buraya bir köprü yapmak. Böylece burası ile Savur arası 60 kilometreye düşecek. Şehirden o kadar uzağız ki, buradan polisi, yani 155’i aradığımızda Bismil polisi bağlanıyor. Bazı kesimler buranın askeri kışlaya verilmesini ve yeni bir üniversite yapılmasını istiyor. Bu kadar masraf yapıldıktan sonra bu mümkün değil. Hedefimiz 4 yıllık sürede 15 Bin olan öğrenci sayısını 30 Bin’e çıkarma ve Batman’a tıp fakültesini kazandırmaktır. Bunun için siyasi baskı lazım. Fen Edebiyat'ın içinde Eğitim Fakültesi de kurmak için çalışacağız. Her türlü eleştiriye açığım. Hem Batman’ı hem üniversiteyi beraber kalkındıralım. Ayrıca öncülük yapabilirsek burada en az 10 fabrikanın planlamasını yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler