
Robotik ve kodlama eğitimi verilecek
Batman Belediyesi, Batman Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Batman STEM ile Kalkınıyor’ projesi işbirliği protokolü Batman Belediyesi Meclis Salonunda imzalandı.
Batman Belediyesi, Kısa adı STEM olan Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) projesi için Batman Valiliği ve İl Mili Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı.
ROBOTİK VE KODLAMA ATÖLYELERİ KURULACAK
Sanayi ve Teknoloji alanlarında gelişen ülkelerin en çok dikkat çeken özelliği yaptıkları AR-GE (Araştırma Geliştirme) çalışmaları ve buna bağlı olarak geliştirdikleri ürünlerin sayısı ve bu ürünlerden elde ettikleri gelirin yüksek olmasından kaynaklandığını ifade eden Başkan Vekili Aksoy, STEM-Robotik ve Kodlama eğitim merkezleri sayesinde öğretmen ve öğrencilere 21. Yüzyıl becerileri kazandırılmaya çalışıldığını söyledi. Yapılan protokol kapsamında 3 lise, 3 ortaokul ve 2 ilkokul, 3 bilgi evi ile Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde söz konusu STEM, Robotik ve kodlama atölyeleri kurulacak.
12 YERDE KURULACAK
Robotik ve kodlama atölyeleri projesi ile Yunus Emre İlkokulu, Kültür İlkokulu, Abdülcelil Candan İmam Hatip Ortaokulu, TÜPRAŞ Ortaokulu, İMKB Belde Ortaokulu, Raman Anadolu Lisesi, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi, Huzur Mahallesi Ahmet Kaya Bilgi evi, Petrolkent Mahallesi Bilgi Evi, Beşevler Mahallesi Bilgi Evi, Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde STEM eğitimleri verilecek. İmza törenine Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Başkan Yardımcısı Adnan Yürük, Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da TPAO petrol kuyusunda yangın çıktı
- 0215 TEMMUZ RUHU BATMAN’DA YAŞATILACAK
- 03DÜĞÜN SALONLARINA FAHİŞ FİYAT DENETİMİ
- 04“MİLLETİMİZ, İRADESİNE VE VATANINA SAHİP ÇIKTI”
- 05TILMIS BÖLGESİ İMAR UYGULAMASI ASKIYA ÇIKARILDI
- 06İL BAŞKANI ŞANSİ “BARIŞA GİDEN YOLDA YENİ BİR SAYFA AÇILIYOR”
- 07Başkan Şahin, “Müslüman halkın direnişi darbeyi bozdu”
- 08BATMAN’DAN BARIŞ SÜRECİNE DESTEK ÇAĞRISI
- 09TÜRKİYE FİNALİNE YÜKSELDİLER
- 10TDV GÖNÜLLÜLERİNE İLK YARDIM EĞİTİMİ
- 114 MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN YOL ASFALTLANDI
- 12Zehir taciri "Alfa" dan kaçamadı
- 13“Milletimizin direnişi tarihe geçti”
- 14ESNAFA BAYRAK DAĞITILDI
- 15Resim Kursuna yoğun ilgi
Henüz Yorum yok