Rusya, süpersonik "Zircon" füzesinin test edildiğini açıkladı
Rus silahlı kuvvetleri, maksimum 28 km yükseklikte uçan ve 4 buçuk dakika süren süpersonik bir "Zircon" füzesini test etti.
Rus Ordusu Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ülkenin en kuzeyinde süpersonik olan "Zircon" kanatlı füzenin başarılı bir şekilde test edildiğini bildirdi.
Gerasimov, dün ülkenin en kuzeyinde Beyaz Deniz'de bulunan "Amiral Gorshkov" firkateyninden fırlatılan füzenin 450 km yol kat ettiğini ve Barents Denizi'ndeki bir deniz hedefini başarıyla vurduğunu açıkladı.
Genelkurmay Başkanı, füzenin fırlatılması sırasında ortalama hızının saniyede 1,6 kilometre veya saatte 5 bin 700 kilometre olarak tahmin edildiğini ve uçuşun yüksekliğinde saatte 9 bin 500 kilometre olan sekiz Mach'a ulaştığını belirtti.
Zircon füzesinin, testleri tamamladıktan sonra Rus ordusunun deniz kuvvetlerinde aktif hizmete girmesi planlanıyor.
Sesten 6 kat hızlı füze: Zircon
Uzmanlar, söz konusu füzeyi mevcut savunma teknolojileriyle durdurmanın imkansız olduğunu savunuyorlar.
Yeni bir rapora göre Zircon, tek bir darbe ile bir uçak gemisini paramparça edecek hipersonik bir füze sistemi.
Rus devlet yetkilileri ve savaş teknolojisi uzmanları, sisteme karşı bir savunma mekanizmasının uzun süreler kurulamayacağını iddia ediyorlar. Ayrıca Zirkon’un, ABD ve İngiltere’nin en büyük uçak gemileri de dahil olmak üzere, birçok donanma şaheserini tek darbesiyle paramparça edebilecek bir füze olduğu söyleniyor.
Şu an denizlerde kullanılan en kapsamlı füze savunma sistemleri, maksimum 3700 km/sa hızındaki füzelere dayanabiliyor. Zircon'a karşı şimdiden bazı ülkelerin deniz kuvvetlerinin harekete geçtiği belirtiliyor
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 02Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 03Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 04BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 05BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 06EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 07ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 08KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 09BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 10Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 11YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 12METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 13GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 14VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 15VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ




Henüz Yorum yok