Saadet Partisinden ‘Halkla kucaklaşma programları’

Saadet Partisinden ‘Halkla kucaklaşma programları’

Saadet Partisinin ‘Halkla Kucaklaşma Programları’ kapsamında Batman’a gelen Saadet Partisi GİK üyesi ve eski Ankara il Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu, esnafı ziyaret etti.
 
Saadet Partisi İlçe Teşkilatı ve Gençlik Kolları Heyetiyle birlikte ziyarette bulunan Hacıabdullahoğlu, “Biz genel merkezimizin halkla kucaklaşma programları var. Bir il’e gider, başka bir il’de cadde sokak, esnaf, çalışan herkesi ziyaret ederiz. Genel Başkan yardımcıları ve bir kısım genel idare kurulu üyeleri ile birlikte bütün illeri tarama programı olan bir yıllık programımız 3 ay önce hazırlandı” dedi. Bu ay da Batman’da olduklarını belirten Hacıabdullahoğlu, erken seçim kararını değerlendirdi. Hacıabdullahoğlu, “Erken seçim olmaktan da çıktı, baskın seçim olabilir diyordu genel başkanımız. Bu baskın seçimi de aştı. Bu farklı bir hürriyet. Bir korku ve bir telaş seçimi, bir panik seçimi olarak gündeme geldi artık. Daha seçim yasaları netleşmedi, uyum paketleri çıkmadı, süre başlamadı bile. Bu bir telaşı gösteriyor. Hâlbuki kısa bir süre önce hem cumhurbaşkanı hem de başbakan seçimin zamanında olacağını, bunun dışında iddiası olanları da suçluyordular. Erken seçim cumhurbaşkanının söylediği gibi erken seçim geri kalmış ülkelerin karakteridir. Şuanda tek başına bir iktidar var, koalisyon yok, sayısal gücü var. Cumhurbaşkanı ne istiyorsa yapabiliyor ve o da yetmedi, mecliste bir parti, Milliyetçi Hareket partisi de tam destek veriyor.
 
‘GÜÇ AKP’NİN, DÜMEN MHP’NİN ELİNDE’
 
Bütün buna rağmen seçime gidelim manasını kavramak zor. Seçime daha iki sene varken başladılar, şuanda bir buçuk sene var. Seçime niçin gidilir, idare, yönetim ve yeni bir yetki almak için. Sen de bir buçuk senelik yetki var, sayısal gücünde var, o halde olağanüstü seçime niye gidiyorsun. Bunu Bahçeli izah ediyor diyor ki, artık bu yapı ile biz 2019'a kadar da gidemeyiz. Bu bir sistem sorunu, bu sistemi değil MHP'nin takviyesi ile sayısal sorunları yok, diğer partilerin tamamı da takviye verse bu sistem ile bir yere varılamayacağına dikkat etmek lazım. Sayısal güç AKP'nin elinde ama dümen MHP'nin elinde. Bu nasıl bir dümendir, güç ak partide, yön veren bahçeli. Bunu açmak gerekirse, belli güçler Ecevit’i Başbakan yapmak istedi, bahçeli o zaman başbakan olma şansı varken reddetti, Ecevite yardımcı oldu. Adeta o güçlerin gönlüne göre. O güçler Ecevit'ten, Kıbrıs'tan tavizi koparamadılar. Onun üzerine ipler çekildi, bahçeli erken seçim ilan etti. Bu doğrultudaki gelişmeleri kasten söylüyorum ben bunu, beni ürküten bir tablo bu. Şuanda istenilen şey tamamen layüsel bir yetki ile yola devam etmek. Bu yetkiler ile beraber ülke ekonomik olarak karaya oturdu. Dış politikada ciddi manada sorun yaşanıyor. Sosyal politikalar dip yaptı. Peki müsvet ne değiştirmek istiyorsalar bizde destek vermeye hazırız şuanda ama öyle bir şey yok, telaffuz yok. İnşallah 24 Haziran hayra vesile olur” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler