SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRI

‘Çalışanlarımızın mükafatı şiddet olmamalıdır’

İluh Devlet Hastanesi’nde hafta sonunda sağlık çalışanına yönelik saldırı sonucu açıklamada bulunan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, yaşanan olaydan utanç duyduklarını söyledi.

Başkan Dursun yaptığı açıklamada; “İlimizde, İluh Devlet Hastanesi’nde 04.03.2023 günü öğlen saatlerinde sağlık çalışanlarımıza yönelik menfur bir saldırı düzenlenmiştir. Elindeki kesici alet ile hastanenin Acil Servisine giriş yapan şahıs, Acil çalışanlarımıza elindeki kesici aletle hedef fark etmeksizin saldırmış ve olayda bir bebek hasta ile güvenlik personeliniz yaralanmıştır. Öncelikle Batman sağlık camiası olarak yaşanan olayın bizleri derinden yaraladığını ve bu olaydan utanç duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Tüm olağanüstü şartlarda büyük bir özveri ile hizmet veren sağlık çalışanlarımızın mükafatı şiddet olmamalıdır. Sağlık-Sen Batman Şubesi olarak bu saldırıyı düzenleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve çalışma alanlarımızın en kısa sürede huzur ve sakinlik alanlarına dönüşmesi için ne yapılması gerekiyorsa sağlık paydaşları olarak herkesi görev bilinciyle ortak çalışma ve mücadeleye davet ediyoruz.  Maalesef ki bu saldırılar ne ilk ne de sondur. Sağlık hizmeti sunumunda sağlık personelimizin karşılaştığı sorunların başında gelen güvenlik ve şiddet olayları konusunda çıkarılan yasaların uygulanması noktasında idari ve hukuki yetkilileri göreve davet ediyoruz. Sağlıksen ailesi, her zaman, her yerde ve her şart altında gece gündüz sahada, sağlıkçılarımızın yanında olmaya ve onlar için sesini yükseltmeye devam edecektir.

Ayrıca yeryüzünde herhangi bir canlıya yönelmiş şiddetin her türlüsüne sendikal ilkemiz olarak karşı durduğumuzun bilinmesini ifade etmek isteriz. Üye ve çalışanlarımızla birlikte can güvenliğimiz noktasında haklı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Artık bitsin bu çile, bitsin bu şiddet. Canilere, psikolojik ve toplumsal düzeyde sorunu olanlara da tedavi yolunu yani şiddetle sağlığı öneriyoruz, onları da bizi de kurtaracak şeyin sağlık olduğuna inanıyoruz. Şiddeti, sadece sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına değil halk sağlığına ve topluma yönelmiş bir tehdit olarak görmekteyiz. Bir kez daha bu şiddet olayının faillerini esefle kınıyor, tüm kamu ve sivil iradeleri kronikleşen sağlıkta şiddet olaylarını durdurmak adına birlikte hareket etmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler