“SAĞLIKÇILARIN TAMAMI KAHRAMANDIR”

ALTUNÇ “SAĞLIKÇILARIN TAMAMI PANDEMİ KAHRAMANIDIR”

Öz Sağlık-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Ahmet Altunç ve üyeleri, doktorlara yapılan maaş artışına dahil edilmeyen sağlık emekçiler için Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Altunç; “Sağlıkçılar arasında ayırım olmamalıdır, sağlıkçıların tümü pandemi kahramanıdır” dedi.
 
ALTUNÇ “İŞÇİLER DERİNDEN ÜZÜLDÜ”
 
Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen Öz Sağlık-İş Batman Şubesi Başkanı Ahmet Altunç ve üyeleri, basın açıklamasıyla taleplerini dile getirdi. “Hekim Zammı” olarak adlandırılan çalışmanın tüm sağlıkçıları kapsaması gerektiğini belirten Şube Başkanı Altunç; “Pandeminin kahramanı sağlık çalışanlarına müjdemiz var denilerek açıklanan zam haberi ile kimlerin sağlık çalışanı olarak görülüp, kimlerin kapsam dışı tutulduğu net olarak ortaya çıkmıştır. Yapılan açıklamalarla, sağlık işçisinin  ‘sağlık çalışan’ olarak görülmemiş olması bizleri derinden üzmüştür. Hekimlere yapılacağı ilan edilen ve biz sağlık işçilerinin de desteklediği zamlarla ilgili kimsenin bir sıkıntısı yoktur. Sıkıntı; ayrıştırılmakta, ötekileştirilmekte, ‘Sağlık Ekip İşidir’ sözünün boşa çıkartılmasında” dedi.
 
 
 
 “170 BİN İŞÇİNİN YETKİLİSİ OLARAK HAKKIMIZI İSTİYORUZ”
 
Sağlık Bakanlığı’nda çalışan 170 bin ve Batman’da 1400 sağlık işçisinin yetkili sendikası olduklarını da kaydeden Altunç, şöyle devam etti; “Sağlık işçisinin emeğinin hakkını istiyoruz. Bizlerin de sağlık çalışanı olduğu gerçeğinin şartsız kabulünü istiyoruz. Nimet-külfet dengesinde eşitlik istiyoruz. Sağlık hizmet verilirken işçinin de emeğinin görülmesini istiyoruz. Sizler kabul etmeseniz de sağlık ekip işidir. Bizleri mali haklar üzerinden birbirimize düşürmeyin. Bizler iş yerlerindeki çalışma barışını korumaya çalışırken, eylem ve söylemlerle bu birlikteliği baltalamayın. Biz sağlık çalışanlarının hizmeti nefesi gibidir ve sağlık çalışanlarının tamamı pandeminin kahramanıdır. Bu nedenle ortada bir paylaşım varsa, herkes hakkı olanı almalıdır” dedi. Öte yandan Batman Çağdaş’ı da ziyaret eden Altunç; “Türkiye genelinde 200 Bin, Batman’da ise 1400 üyemiz mevcut. Batman’da da iki ay önce şube statüsüne geçtik. Sağlıktaki işçilerin hakkını her koşulda savunmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler