Şahin:Tüm çağrı hizmetleri 112 ile verilecek
Vali Hulusi Şahin, İller İdaresi Genel Müdürlüğün yetkililerinden aldığı bilgeden sonra çağrı merkezine gelen ilk çağrıya kendisi cevap verdi.
112 çağrı merkezine gelen ilk çağrıda Batman’a yakın bir köyden elektrik tellerinden kaynaklı bir yangın ihbarı alan Şahin, ilgili birimlerin hemen olaya müdahale etmeleri talimatını verdi.
Türkiye’de 48’inci il olarak yapımı tamamlanan çağrı merkezlerinin resmi açılışlarının ileriki tarihlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağını belirten Şahin, kentteki 112 Acil Çağrı Merkezinin 17 milyona mal olduğunu söyledi.
Merkezi ilk aşamada bütün kurum temsilcilerinden oluşan 85 kişilik bir ekibin hizmet vereceğini söyleyen Şahin, "Boş olan odalarda ihalesi tamamlanmak üzere olduğundan bütün eksiklikler tamamlayıp eksiksiz kadro ile hizmet vermeye devam edecektir." diye konuştu.
İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Tarık Bahadır, Türkiye geneli 48 ilde hizmet verecek olan çağrı merkezlerinde İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça yabancı çağrıları da karşılık verileceğini ifade etti.
Bahadır, "Bunun yanında merkezi konum sistemi dediğimiz (ELS) sistemimiz var. Sağ taraftaki sistemde gördüğünüz gibi önümüzdeki günlerde çağrılar arttıkça bunu daha net görebileceğiz. Emniyet devreye girdikten sonra emniyet ve jandarma bölgelerinde otomatik tespit edebilen ve çağrı karşılayıcı personelimizde yer tespitinde bulunabiliyor. Konumunu bilmeyen vatandaşlar için de kolaylık sağlama adına arayan kişi etrafındaki hassasiyete göre en yakın birim tarafından yer tespiti yapışılabilecek." dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 02HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 03KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 04Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 05KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 06BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI
- 07BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ, “ESNAF DESTEKLENMELİDİR”
- 08KONUTTA BATMAN KURA TARİHİ BELLİ OLDU
- 09ÖZ BELEDİYE-İŞ’TEN KIŞ MESAİSİNDEKİ İŞÇİLERE DESTEK MESAJI
- 10Yılmaz, “CMK Avukatlarının ücretleri güncel koşullara uygun değil”
- 11Başkan Kaplan, Esnafa E-Arşiv Fatura Zorunluluğu 2027’ye Ertelendi
- 12KARLA MÜCADELEDE 105 TON TUZ VE KUM KULLANILDI
- 13EKMEN, “GELİR DAĞILIMINDAKİ UÇURUM DERİNLEŞİYOR”
- 14Çevre Gönüllülerinden yaban hayvanları için duyarlılık çağrısı
- 15ODUNCU: BU BİR DOĞA OLAYI DEĞİL, YÖNETİM KRİZİ




Henüz Yorum yok