SASON ÇİLEĞİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

SASON ÇİLEĞİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Tarım ve Orman Bakanlığının ülke genelinde ‘Coğrafi İşaret Almış Tarımsal Ürünlerin Tanıtımı ve Farkındalığının Artırılması Projesi’ kapsamında Ankara’da İlimize ait Coğrafi İşaretli Sason Çileğinin Tanıtım Organizasyonu düzenlendi.
 
 Tanıtım Organizasyonu İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Abdulbaki Aşar başkanlığındaki bir heyet ile Sason İlçesinden getirilen 1 ton Coğrafi İşaretli Sason Çileği Ankara merkezde kurulan stantta ziyaretçilerin beğenisine sunularak tanıtım çalışmaları yapıldı. Ankara’da ilgi gören tanıtım etkinliğinde söz alan Aşar “Sason çileği kendine has tat, koku ve aroması ile deneyenlerin damağında unutulmaz bir tat bıraktı ve olumlu geri dönüşleriyle güzel bir tanıtım organizasyonu başarılmış oldu. Ayrıca tüketicilere Sason çileğinin üretimi ile ilgili teknik verilerde paylaşıldı” dedi.
 
Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın ise yaptığı açıklamada “Sason Çileğini çok önemsediğini, çilek üreticilerine destek ve katkı için çalışmaların devam ettiği ve tanıtım için böyle organizasyonların devam etmesi için Kurum olarak elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler