Sason’da “Doğa Sporları” olanak tespiti yapıldı
Batman’ın Sason ilçesinde doğa sporları (Rafting, Kano, Oryantiring, Trekking, Zipline) alanları ile alternatif turizm olanaklarının tespiti için Sason Kaymakamı Tekin Dündar ve beraberindekiler, Sason çayı ve vadisinde incelemelerde bulundular.
Doğanın ilçeye vermiş olduğu tüm imkânları ilçe sakinlerinin faydasına yönelik olarak katma değere dönüştürmeyi ve hizmetine sunmayı hedeflediklerini belirten Dündar, “Başta su sporları olmak üzere diğer alternatif doğa sporları olanaklarından ilçemizdeki vatandaşlarımızın ve dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin istifade edebilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni projeler üzerine arkadaşlarımız ve yerel paydaşlarımızla nasıl daha fazla bu güzel doğa imkânlarından faydalanabiliriz arayışı içerisindeyiz.” dedi.
İlçede ilk defa bu sene mayıs ayında su sporları alanında kano turnuvası düzenlendiğini söyleyen Dündar, su sporları branşında daha da mesafe almak istediklerini ifade ederek, ilçeyi özellikle bölgede doğa sporları merkezi seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini belirttiler.
Yine ilçede ve bölgede bir ilk olacak olan “Zipline” hattı projesi hakkında da bilgi veren Dündar, “İlçemizdeki coğrafi koşullar ve yer şekilleri, yükseltiler görünürde zorlu görülse de, aslında bu koşulların beraberinde bir takım imkan ve fırsatları da getirdiğini unutmamak gerekir. İlçemizin coğrafi yapısı özellikle Karadeniz bölgesi ile benzerlikler taşımaktadır. Karadeniz coğrafyasında yapılabilen aktiviteler Sason’da da rahatlıkla yapılabilir dedik ve çalışma arkadaşlarımızla proje faaliyetlerine başladık. İnşallah kısa sürede ilçemizi farklı doğa sporları ve doğa aktiviteleri ile ön plana çıkarmayı ve bu şekilde çocuklarımızın, gençlerimizin sosyal ve spor yaşamlarına katkı yapmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 02Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 03BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 04“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 05EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 06235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI
- 07TEMİZ BİR BATMAN İÇİN SAHADALAR
- 08ÇİFT ÇEVRE YOLU İÇİN BÜYÜK ADIM
- 09BARO BAŞKANI ÇAKAN, HAKKARİ BAROSU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
- 10BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 11BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 12BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 13YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
- 14“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”
- 15Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret




Henüz Yorum yok