
Savaştan kaçan Suriyeli kadının yürek burkan dramı
Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan yaşlı bir kadın, zorlu şartlarda hayata tutunmaya çalışıyor.
Üç yıl önce Suriye’nin Halep kentinden gelerek Batman’ın İluh Mahallesine sığınan 74 yaşındaki Lama Hüseyin, burada derme-çatma bir evde hasta haliyle tek başına yaşıyor.
Memleketinden uzak kalmanın verdiği acıyla birlikte Batman’a sığındığı günden bu yana sadece hayırsever komşularının verdiği yardımlarla hayatta kalan yaşlı kadın, yaklaşan Ramazan ayını nasıl geçireceğinin sıkıntısını yaşıyor.
Şu ana kadar hiçbir kurumun kendisine yardım etmediğini sözlerine ekleyen Lama Hüseyin, 150 TL kira ile birlikte elektrik ve su parası da ödeyip, çoğu zaman aç kalarak günlerini geçirdiğini belirtti.
Hastalığının da vermiş olduğu sıkıntıyla birlikte adeta çaresiz bir şekilde ölümü bekleyen yaşlı kadının tek isteği, yetkililerin kendisine sahip çıkması.
“Ramazan ayı yaklaştı ve evimde hiçbir şey yok”
Yaşadığı sıkıntıları İLKHA’ya anlatan Lama Hüseyin, şunları söyledi: “Yaklaşık 3 yıl önce Suriye’de yaşanan çatışmadan dolayı Halep kentinden Batman’a geldim. Burada sadece komşuların yardımıyla geçiniyorum. Artık komşularım da yardım vermekten rahatsız olmuş durumdalar. Şu ana kadar hiçbir kurumdan yardım almadım. Hasta halimle ne yapacağımı bilemiyorum. Ramazan ayı yaklaştı ve evimde hiçbir şeyim yok. Yetkililerden en azından hayatımı idame ettirecek bir maaş vermelerini istiyorum. Üzerimdeki elbiseler dahi başkalarına aittir. Bu yaştan sonra ne yapacağımı da bilmiyorum, çaresizim.”
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok