
ŞEHİT KANAT İÇİN HÜZÜNLÜ TÖREN
Şehit edilen Bekçi Abdurrezzak Kanat son yolculuğuna uğurlandı.
TÖRENE BAKAN SOYLU'DA KATILDI
.jpg)
Dün Akşam saatlerinde Batman Huzur mahallesinde hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulanan bir hükümlüyü almaya gittikleri ikametten şahsı alacakları sırada şahsın kardeşi silahla ateş etmesi sonucu 30 yaşında evli üç çocuk babası karakol bekçisi Abdurrezzak Kanat şehit düştü, bir polis ve bir vatandaşta yaralandı. Şehit Kanat için bugün saat 11.00’de Batman İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törende Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Batman jandarma Kıdemli Albay Hakan Başkaya, Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ak parti il başkanı Akif Gür, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda mesai arkadaşı katıldı. Öte yandan, İçişler Bakanı Süleyman Soylu’da Batman’a gelerek şehidin cenaze namazına katıldı.
EMNİYET MÜDÜRÜNDEN ŞEHİDE ÖVGÜ
Yapılan törende şehidin al bayrağa sarılı naaşı tören alanına getirildi. Saygı duruşunun ardından şehit Abdurrezzak Kanat’ın özgeçmişi okundu. Törende Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç yaptığı konuşmada; “Şehit düşen bekçi Abdurrezzak’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine bir kez daha baş sağlığı dilerim. Abdurrezzak kardeşimiz duruşu görev anlayışı ahlakı ve efendiliğiyle öne çıkan bir kişilik dün bu müessif olayın meydana gelmesiyle devletine bağlı milletine bağlı ve görev anlayışının bir tezahürütüdür. Konu aynı hepimiz biliyoruz, suç işleyen bir şahsı teslim almak üzere fedakârca gidiyor ancak beklenmeyen durumla, maalesef kardeşimizin yaralanıp kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp kardeşimiz şehit düşüyor” dedi.
.jpg)
“BU UĞURDA KANLARINI DÖKTÜLER, CANLARINI VERDİLER”
Köroğlu Kıraç’ın ardından Vali Hulusi Şahin’de yaptığı konuşmada, ”Arkadaşlarımız görevlerini layıkıyla yaptılar ve suç makinelerini yakalayıp adalete teslim ettiler. Bu uğurda kanlarını döktüler, canlarını verdiler. Biraz önce il Emniyet Müdürümüz söylediği gibi; hak yolunda hakikat yolunda canda veririz, kanda veririz ama bu yoldan dönmeyiz, biz hak ve hakikat yolunda Allah yolunda ölenlerin ölmediği inana inancın temsilcileriyiz” dedi.
Törenin ardından şehidin naaşı mesai arkadaşları tarafından omuzlanarak cenaze aracına konuldu. Şehit Abdulrezzak Kanat’ın cenazesi, İçişler Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla da Terece Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Örmegözü köyünde göz yaşları arasında defnedildi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0144 ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE EDİLDİ
- 02Özel çocukları ağırladılar
- 03MART AYINDA 46 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 04Hasankeyf’te öğretmen akademisi için alan incelemesi yapıldı
- 05WORLDMAR AVM 19. YAŞINI KUTLADI
- 06EKMEN'DEN TİSAN KOYU İÇİN ÇAĞRI;
- 07“ÖĞRETMENLERİN EMEĞİ GÖRMEZDEN GELİNMEMELİ”
- 08YENİ BATMAN SEYAHAT HZİMETE BAŞLADI
- 09MERMERCİLER SİTESİNDE SON AŞAMAYA GELİNDİ
- 10Peygamber Sevdalılarından teşekkür
- 11KADIN GİRİŞİM KOOPERATİFLERİ BİRLİĞİ KURULUYOR
- 125 AYDA 4.605 YENİ ABONE YAPILDI
- 13PETROLSPOR VOLEYBOL TAKIMI BÖLGE ŞAMPİYONU OLDU
- 14ŞANSİ, ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU’NA KATILDI
- 15ONBİNLERCE KİŞİ MEVLİD-İ NEBİ ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU
Henüz Yorum yok