ŞEHİT KANAT İÇİN HÜZÜNLÜ TÖREN

Şehit edilen Bekçi Abdurrezzak Kanat son yolculuğuna uğurlandı.

TÖRENE BAKAN SOYLU'DA KATILDI 
 
 
Dün Akşam saatlerinde Batman Huzur mahallesinde hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulanan bir hükümlüyü almaya gittikleri ikametten şahsı alacakları sırada şahsın kardeşi silahla ateş etmesi sonucu 30 yaşında evli üç çocuk babası karakol bekçisi Abdurrezzak Kanat şehit düştü, bir polis ve bir vatandaşta yaralandı. Şehit Kanat için bugün saat 11.00’de Batman İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törende Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Batman jandarma Kıdemli Albay Hakan Başkaya, Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ak parti il başkanı Akif Gür, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, şehidin ailesi ve yakınları ile çok sayıda mesai arkadaşı katıldı. Öte yandan, İçişler Bakanı Süleyman Soylu’da Batman’a gelerek şehidin cenaze namazına katıldı.
 
EMNİYET MÜDÜRÜNDEN ŞEHİDE ÖVGÜ
 
Yapılan törende şehidin al bayrağa sarılı naaşı tören alanına getirildi. Saygı duruşunun ardından şehit Abdurrezzak Kanat’ın özgeçmişi okundu. Törende Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç yaptığı konuşmada; “Şehit düşen bekçi Abdurrezzak’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine bir kez daha baş sağlığı dilerim. Abdurrezzak kardeşimiz duruşu görev anlayışı ahlakı ve efendiliğiyle öne çıkan bir kişilik dün bu müessif olayın meydana gelmesiyle devletine bağlı milletine bağlı ve görev anlayışının bir tezahürütüdür. Konu aynı hepimiz biliyoruz, suç işleyen bir şahsı teslim almak üzere fedakârca gidiyor ancak beklenmeyen durumla,  maalesef kardeşimizin yaralanıp kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp kardeşimiz şehit düşüyor” dedi.
 
 
“BU UĞURDA KANLARINI DÖKTÜLER, CANLARINI VERDİLER”
 
Köroğlu Kıraç’ın ardından Vali Hulusi Şahin’de yaptığı konuşmada, ”Arkadaşlarımız görevlerini layıkıyla yaptılar ve suç makinelerini yakalayıp adalete teslim ettiler. Bu uğurda kanlarını döktüler, canlarını verdiler. Biraz önce il Emniyet Müdürümüz söylediği gibi; hak yolunda hakikat yolunda canda veririz, kanda veririz ama bu yoldan dönmeyiz, biz hak ve hakikat yolunda Allah yolunda ölenlerin ölmediği inana inancın temsilcileriyiz” dedi.
 
     Törenin ardından şehidin naaşı mesai arkadaşları tarafından omuzlanarak cenaze aracına konuldu. Şehit Abdulrezzak Kanat’ın cenazesi, İçişler Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla da Terece Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Örmegözü köyünde göz yaşları arasında defnedildi.
 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler