“Şehit Yasin ve arkadaşları şer güçlerin hesaplarını alt üst etti”
HÜDA PAR Batman İl Gençlik Kolları, düzenlediği basın açıklamasıyla HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısı üzerine 2 yıl önce 6-7 Ekim tarihinde Kobani bahanesiyle PKK/HDP yandaşlarının özellikle dindar halka yönelik gerçekleştirdiği ve Yasin Börü ve arkadaşlarıyla birlikte onlarca insanın hunharca katledildiği olayları lanetledi.
HÜDA PAR İl Binasında yapılan basın açıklamasını HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Enes İmir okudu.
İmir, 2014 yılının Ekim ayında, Kobani olaylarını protesto bahaneli eylemler ile HDP’nin eş başkanları örgüt taraftarlarını sokağa çağırdığını, ülkeyi kaosa sürüklemek, iç savaş çıkarmak ve özelde hazmedemediği İslami yaşantıya saldırı fırsatı bulduğunu söyledi.
Yolda gördükleri sarıklı, sakallı Müslümanlara saldırılar yapıldığını anımsatan İmir, meydana gelen olaylarda HDP/PKK cenahının özelde cami, Kur’an kursları, İslami STK’lara ve yine referansı İslam olan HÜDA PAR ve uzanabildiği diğer siyasi oluşumlara da her türlü fiili saldırıyı düzenlediklerini belirtti.
Hiçbir kutsalı olmayan bu güruhun, muhtaç ailelere Kurban Bayramında kurban eti götüren, 16 yaşındaki Yasin Börü ve beraberindeki Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Cumali Güneş, Turan Yavaş ve Riyad Güneş’in de aralarında bulunduğu İslami kimlikli gençleri katlettiğini, arkalarında gözü yaşlı eşler ve daha doğmamış yetim bebeler bıraktıklarını vurguladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok