Sığınakta Patlayıcı Düzenekler Ele Geçirildi
Batman’ın Kozluk ilçesinde jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda PKK’lı teröristlerin barınma ve depo olarak kullandığı sığınakta patlayıcı düzenekleri ile yaşamsal malzemeler ele geçirildi.
Batman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerin Kozluk ilçesi Gündüzlü köyü kırsalında düzenlediği operasyonda bölücü terör örgütü mensupları tarafından barınma ve depo amaçlı kullanılan iki sığınak tespit edildi. Sığınakta yapılan aramada 4 adet el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneği, EYP’nin ateşleme sisteminde kullanılmak üzere hazırlanmış güç kaynağı, çok miktarda pil, koli, elektrik bandı, silikon, patlayıcı madde yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 3 adet 18 litrelik yağ tenekesi, sığınak yapımında kullanılan malzemeler ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.
Öte yandan, Batman Valiliği tarafından operasyona ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Kozluk ilçesi Gündüzlü köyü kırsalında 22 Aralık 2015 tarihinde yapılan operasyon neticesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca barınma ve depo olarak kullanılan iki adet sığınak tespit edilmiştir. Sığınak içerisinde yapılan aramada 4 adet EYP düzeneği, EYP’nin ateşleme sisteminde kullanılmak üzere hazırlanmış güç kaynağı, çok miktarda pil, koli bandı, elektrik bandı, silikon, patlayıcı madde yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 3 adet 18 litrelik yağ tenekesi, sığınak yapımında kullanılan malzemeler ile çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirilerek, BTÖ mensuplarının muhtemel eylemleri engellenmiştir. Ele geçirilen yaşam malzemeleri Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla olay yerinde imha edilmiş, EYP yapımında kullanılan malzemelere ise incelenmek üzere Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından el konulmuştur. Bölgede yaşadığı değerlendirilen ve operasyon bölgesinden kaçtıkları düşünülen örgüt mensuplarının yakalanması için operasyonlara devam edilmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonel faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir" denildi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PROTOKOL ÜYELERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 02VATANDAŞLAR İLK YARDIMI UYGULAMALI ÖĞRENDİ
- 03TPAO BÖLGE MÜDÜRÜ KARATAŞ BASINLA İFTARDA BULUŞTU
- 04İSTİKLAL MARŞI’NIN 105. YILI BATMAN’DA ANILDI
- 05BATMAN’DAN DİREKT ŞEVVAL UMRESİ UÇUŞU
- 06Şansi, Beşiri’de Vatandaşlarla İftar Sofrasında Buluştu
- 07Bayram Öncesi Berber ve Kuaförler Pazar Günü Açık Olacak
- 08VALİ CANALP’A 14 MART TIP BAYRAMI ZİYARETİ
- 09VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 10BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
- 11FIRIN VE LOKANTALARA SIKI TAKİP
- 12BAYRAM ÖNCESİ SÜRPRİZ KARAR
- 13SON SEFER SAATİ 1 SAAT UZATILDI
- 14Şah-Mar Marketler Grubu’nun İftar Programına yoğun katılım
- 15Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek




Henüz Yorum yok