Sık yaşanan motosiklet hırsızlığı mağdurlarından tepki

Batman kent merkezinde sık sık tekrar eden hırsızlık olayları halkı canından bezdirirken, vatandaşlar hırsızlık olaylarında devletin ihmalkâr davrandığını ileri sürdü.

Batman'da motosikletleri çalınan vatandaşlar motosikletlerinin bulunmamasına tepki göstererek mağduriyetlerini dile getirdi. 

Batman'da yaşanan motosiklet hırsızlık olayları halkı canından bezdirdi. Batman genelinde yaşanan hırsızlık olaylarının sık sık tekrar ettiğini belirten vatandaşlar, hırsızlık olaylarında devletin ihmalkâr davrandığını ileri sürdü.

Hırsızların kamera görüntülerinde görülmesine rağmen yakalanmaması,  yakalananların da salıverilmesine tepki gösteren Batmanlı vatandaşlar İLKHA'ya konuşarak yaşadıkları bu durumdan dolayı dert yandı.

"Zor şartlar altında motosikletimi almıştım"

Yaklaşık 1 buçuk sene önce motosikletinin çalındığını belirten 72 AR 287 plakalı motosiklet sahibi Özden Çelik, "Gereken yerlere bildirmeme rağmen bana yardımcı olmadılar. Motosiklettim halen bulunmadı. Şu ana kadar hiçbir şekilde bana bir bilgi de verilmedi. Zor şartlar altında motosikletimi almıştım, şu an çok mağdurum. Kimse bana yardımcı olmadı. Motosikletimin bulunmasını istiyorum. Bu konu hakkında nerelere baş vuracağımızı bilmiyoruz. Bir kaç karakola gittim hepsi birbirine yönlenirdi. En son 10 Nisan Polis Karakoluna başvurdum. Memurlar 'motosikletin bulunursa haber vereceğiz' dediler. Halen mağdur durumdayız. Son zamanlarda hırsızlık olayları çoğalmış, birçok arkadaşımız mağdur durumdadırlar." ifadelerini kullandı.

Çalınan motosikletinin taksitlerini ödüyor

Çalınan 72 DL 299 plakalı motosikletinin taksitlerini ödemeye devam eden Mehmet Mikyas, "Motosikletim iki haftandan fazladır çalınmış. Kamera görüntüleri olduğu ve hırsızların yüzleri net görüldüğü halde polisler sanki bulmak istemiyor. Motosikletimin bulunmasını istiyorum. Ben gazete dağıtıyorum. İşimi emanet motosikletlerle yapmak zorunda kalıyorum. Bir an önce motosikletimi bulmalarını istiyorum. Motosikletimi sekiz ay önce almıştım ve daha taksitleri bitmedi. Daha beş taksiti var, mağduriyetimin giderilmesini istiyorum."dedi.

"Hırsızlık vakalarıyla halk mağdur ediliyor"

Motosiklet hırsızlığına karşı güvenlik kameraları, kilit ve alarmların yetersiz kaldığına dikkat çeken 72 DA 551 plakalı  motosiklet sahibi Abdurrezzak Çelik ise şunları kaydetti:

"Yaklaşık 1 buçuk yıl önce motosikletim çalındı. Maalesef bu mağduriyetler gittikçe de artıyor. Batman'da özellikle son iki yıldır hırsızlık olayları öyle bir arttı ki hırsızlar yanımızdan bile geçse bir şey yapılmıyor. Halk olarak hırsızlara bir şey yapamadığımız için hırsızlık vakaları çoğalıyor. Kameralar önünde motosikletim çalındı. Hırsız net göründüğü halde  motosikletim bulunmadı. Bu hırsızlık vakalarıyla halk mağdur ediliyor."

"Valinin kızının çantasını çalan hırsızlar kısa bir sürede bulundu"

Çelik konuşmasını devamında, "Batman'ın eski valilerinden birsinin kızının çantası motosikletli birileri tarafından çalındı. Yaşanan kapkaç olayının hemen ardından valinin emriyle kısa bir süre zarfında hırsızlar bulundu. Hırsızlık vakalarının aydınlatılması için üst rütbeli olmak mı gerekiyor? Batman'daki zor çalışma şartları herkesçe malumdur. Zor şartlar altında motosiklet almak için para biriktiriyorsun, sonra aldığın motosiklet bir çırpıda hırsızlar tarafından götürülüyor. Motosikletim çalındıktan sonra 1 buçuk yıl boyunca para biriktirip yeni bir motosiklet aldım. Bu motosikletim  de çalınmasın diye direksiyon kilidi, normal kilit ve alarm takmışım ki hırsızlar çalmasın. Ama maalesef bu şekilde bile çalınmasından korkuyoruz. Kameralar karşısında bu üç önlemi de rahat bir şekilde aşıp motosikleti çalabilirler. Bu konuda endişeliyiz." şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler