
“Sosyal medya dünyada dördüncü büyük güç haline gelmiştir”
HÜDA PAR Batman Tanıtım ve Medya Birimi ile Gençlik Kolları üyelerine “Medyanın Önemi” konulu bir seminer veren Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, sosyal medyanın toplumlar üzerindeki etkisi yönüyle dünyanın dördüncü büyük gücü haline geldiğini söyledi.
Parti çalışmaları kapsamında hafta sonunu Batman’da geçiren Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, HÜDA PAR Batman Tanıtım ve Medya Birimi ile Gençlik Kolları üyelerine “Medyanın Önemi” konulu seminerde bir araya geldi.
Seminer konuşmasında geleneksel ve sosyal medyanın uluslararası düzeyde büyük bir güç olduğuna vurgu yapan Elibüyük, “Yazılı ve görsel medyanın yanı sıra şu an sosyal medya dünyanın dördüncü büyük güçlerinden biri haline gelmiştir. Gündemlerin oluşturulmasında büyük bir paya sahip olan sosyal medya şu haliyle siyasal ve sosyal hayatı etkileyen önemli bir alan haline gelmiştir.” şeklinde konuştu.
“Sosyal medya yalan ve sahtekârlık üzerine kullanılırsa neticesi de şer olur”
Toplumsal hareketliliğin sağlanması ve bu hareketliliğin toplum üzerindeki etkisini sağlamaya yönelik her türlü propagandaların da en etkin şekliyle sosyal medya üzerinden yürütüldüğüne dikkat çeken Elibüyük, sözlerine şöyle devam etti:
“Vatandaşların sosyal medya üzerinden örgütlenerek birçok eylem yaptıklarını görüyoruz. Gezi eylemlerinin başlangıcı ve sonrasında yaşanan gelişmeler sosyal medyanın etkisine bir örnektir. Dolayısıyla medyayı ama özellikle de sosyal medyayı hak olan davamıza hizmet etmek niyetiyle, hayırlı iş ve hedefler ulaşmak için daha etkin kullanabilmeliyiz. Ama yalan ve sahtekârlık üzerine kullanılırsa neticesi de şer olur. İşte derdi büyük, davası hür olan biz dava adamlarının bu konuya çok dikkat etmeliyiz ve çalışmalarımızı bu hakikatleri dikkate alarak yürütmeliyiz."
“Yaptığımız paylaşımlardan Allah’a karşı sorumluyuz”
Gençlere, sosyal medyayı aktif olarak kullanırken dikkat etmeleri gereken konular hususunda da uyarı ve tavsiyelerde bulunan Elibüyük, “Görsel ve yazılı medyada, ama özellikle de sosyal medyada yalan gündemlerden ve olumsuz gelişmelerin yayılmasına zemin hazırlamaktan uzak durulmalıdır. Çünkü bu konuda en çok mağdur olan yine bizler, yani hakkın savunucuları olacaktır. Yaptığımız paylaşımlardan Allah’a karşı sorumlu olduğumuzu da kesinlikle unutmamamız gerekiyor. Yapılacak şahsi paylaşımların ucunun nereye çekileceğini iyi düşünmeli ve bu konuda hassas olmalıyız.” ifadelerini kullandı.
Elibüyük, yaptığı sunumun ardından katılımcıların sorularını cevaplayarak seminerini bitirdi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok