
STK'lar, kentin sorunlarının çözümü için birlik çağrısında bulundu
Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısına, Uluslararası Sağlık Eşitliği Derneği Genel Başkanı Osman Bağaç, Tüm Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Masum Padir, Türkiye Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Fahrettin Kağba, Batman muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Demir ve bazı muhtarlar katıldı.
Dernek başkanları, ilin sorunlarının çözümüne yönelik siyasiler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte tüm herkesi sorumluluk almaya çağırdı.
Yaşanabilir bir Batman için birlik çağrısında bulunduklarını belirten Uluslararası Sağlık Eşitliği Derneği Genel Başkanı Osman Bağaç, "Biz bir kaynaşma ortamını nasıl sağlayabiliriz derdine düştük. Hepimiz bir araya gelebilelim. Söz konusu Batman, halkımız ise bazen kendi enaniyetimizden, çıkarlarımızdan vazgeçmemiz gerekiyor. Batman'ın sorunlarını buradaki dinamiklere ulaştırmak istiyoruz." dedi.
"İstihdamın en az olduğu iller arasında ilk beşteyiz"
Bağaç, "Bölge Devlet Hastanesi belli başlı bir sorunumuzdur. Yeni oluşacak hastane sorunumuz var. Uçak sayısıyla ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde, Kadın Doğum Hastanemizde sıkıntılarımız var. Bunlarla birlikte şehirdeki elektrik kesintileriyle ilgili çok ciddi sıkıntılarımız var. Batman'ın en büyük sıkıntılarından biri de işsizliktir. Hem çok genç nüfusa sahibiz hem de Batman ilimiz Türkiye'de işsizlik noktasında ilk beş ilden biridir. İstihdamın en az olduğu iller arasında ilk beşteyiz." dedi.
Siyasilere, mülki idare amirlerine ve sivil toplum kuruluşlarına seslenen Bağaç, "Gençlerimiz işsiz, perişan durumda. Gençlerimiz bir gelecek kuramıyorlar. Bu toplumun huzur ve selametini istiyoruz. Eğer bir toplumda insanlar kendi iaşelerini karşılayamıyorsa, problemleri kangren hale geliyorsa mülki idare amirlerimiz, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve kısacası hepimiz şapkamızı önümüze koymamız lazım. Artık bu sorunlarla karşılaşmamamız lazım. Siyasi partilerimize sesleniyorum. Lütfen herkes kendi enaniyetini bir kenara bıraksın." ifadelerini kullandı.
"Batman hepimizindir"
Türkiye Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Fahrettin Kağba da "Hiçbir siyasi görüş olmadan ilimiz için ne gerekiyorsa birlikte hareket etmemiz lazım. Batman hepimizindir. Muhtarlar devlet ile milletin arasındaki köprüdür. Bu köprü görevini muhtarlarımız yapıyorlar. Devlet kuruluşları da muhtarların sesini duymaları lazım." diye konuştu.
"Bunlar Batman için önemli kayıplardır"
Batman'ın güçlü bir lobisinin olmadığını, bunun için çözüm bekleyen sorunların giderilemediğini kaydeden Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Masum Padir ise şöyle konuştu:
"Batman'ımızın bir imar sorunu var. Yıllardan beri imara açılmamış alanlarımız var. İmara açılmamış olması dolayısıyla kentsel dönüşüm mecburiyetini doğuruyor. Bunun yanı sıra çarpık kentleşmeye neden oluyor. Bu çarpık kentleşme hepimizin aleyhinedir. Bu durum ilimizin kötü görünmesine sebep oluyor. Uçak seferlerimiz az. 500 kişilik yatak kapasiteli hastanemizin yapılması yıllardan beri gündemde ama maalesef halen hayata geçirilemedi. Bunlar Batman için önemli kayıplardır. Batman lobisi yetersizdir. Tıp Fakültesini Siirt aldı ama yıllardan beri mücadele etmemize rağmen alamadık. Çünkü lobimiz eksiktir."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok