
Tarihi Hasankeyf'te "Doğa ve Su Sporları" turizmini geliştirme toplantısı yapıldı
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personellerince yapılan sunumda, Türkiye Dağcılık Federasyonu Tırmanış Kurulu Başkanı Abdurrahim Ekin, Anatolya Spor Kulübü Yöneticisi Adnan Yıldırım, Ninova Paraşüt Kulübü Pilotlarından Eyüp Gürbüz, Yakup Tüzün ve Süleyman Acar gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Toplantıda Türkiye Dağcılık Federasyonu Tırmanış Kurulu Başkanı Abdurrahim Ekin, yakın geçmişte yaptıkları Hasankeyf çalışmasına değinerek, Hasankeyf'in trekking sporu için oldukça elverişli olduğu ve Hasankeyf'te onlarca gezi güzergahının oluşturulabileceği bilgisini verdi.
Hasankeyf'te kaya tırmanışı sporunun da rahatlıkça yapılabileceğini dile getiren Ekin, Türkiye Dağcılık Federasyonunun da Hasankeyf'te yapılacak olan tüm doğa yürüyüşü ve tırmanışlar için Valilikle koordineli olarak çalışmaya hazır olduğunu aktardı.
Anatolya Spor Kulübü Yöneticisi Adnan Yıldırım, Hasankeyf'in yeni oluşan göl aynasının kanoculuk sporuna oldukça elverişli olduğunu vurgulayarak, yakın zamanda yeni oluşacak olan güzergahlarda kanoculuk ve diğer su üstü araçlarının rahatlıkla kullanılabileceğini ifade etti.
Yıldırım, aynı zamanda suyun berraklaşması ile birlikte açık yüzme yarışları ve dalış sporunun da faaliyete girebileceğini vurguladı.
Ninova Paraşütçülük Kulübü pilotlarından olan Eyüp Gürbüz ise yamaç paraşütü sporunun Hasankeyf için oldukça önemli olduğunu belirterek, gerçekleşecek uçuşların Hasankeyf için sonraki dönemlerde ticari faaliyete dönüştürülerek Hasankeyf halkı için bir alternatif turizm dalı olacağından bahsetti.
Gürbüz, aynı zamanda yamaç paraşütü için atlayış alanları ve iniş noktaları konusunda da bilgilendirmelerde bulundu.
Toplantıya; Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. İhsan Aslanlı ve ilgili yetkililer katıldı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 02KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 03İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 04SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 05KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 07BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 08NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 09BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 10MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 11MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 12TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 13KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
- 14ASENALAR FUTBOL TAKIMI KURULDU!
- 15OBJEKTİF GAZETESİ KUTLANIYOR
Henüz Yorum yok