
TARİHİN GÖLGESİNDE GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT
Nefeslerin tutulduğu tatbikatta, Dicle Nehri’nde mahsur kalan 6 kişi su botuyla kurtarılırken, bir tanesi mahsur kaldığı 65 metre yükseklikteki tepeden halat yoluyla indirildi.
UMKE, 112 Acil Sağlık ve AFAD ekipleri tarafından Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı. Tatbikatta, senaryo gereği Dicle Nehri’nin karşı yakasında dağlık tepelerde kazı çalışması yapan 6 kişilik arkeolog ekibinin göçük altında kalarak yaralandığı ve olay sonrası 112, AFAD ve UMKE’ye telefonla bilgi verip, yardım istendi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yaralılara müdahale etmek için Dicle Nehri’nin karşı yakasına botlarla geçti. AFAD ekipleri 65 metre yükseklikteki dağın yamacında asılı kalan arkeoloğu sedye aracılığıyla halatlar yardımıyla aşağıya indirdi. Daha sonra göçük altında kalan 5 yaralı durumlarına göre yeşil, sarı ve kırmızı alanlara UMKE ekiplerine teslim edildi. UMKE ekipleri yaralıları su botuyla Dicle Nehri’nin karşısına geçirdi. Suyun karşı tarafında bulunan 112 sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulanslarla hastanelere kaldırdı.
Tatbikatı Batman Vali Yardımcısı Serap Özmen, Gercüş Kaymakamı Ünal Koç, Hasankeyf Belediye Başkanı Vahap Kusen ve kamu kurumlarının yöneticileri de izledi. Vali Yardımcısı Özmen, “Bu yapılan tatbikat bize afetlerin kaçınılmaz olduğunu gösterdi. Tabi aynı zamanda doğru yöntemleri doğru kurtarma ve müdahale yönetmelerini kullanarak başarılı olabileceğimizi ve kayıplarımızı aza indirebileceğimizi göstermesi açısından oldukça önemli bir tatbikattı” dedi.
“TATBİKAT BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ”
Batman Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı ise, “55 personelin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta kazı yapan 6 kişilik arkeolog ekibinin göçük altında kalarak yaralandığı olayı ele aldık. Özellikle 65 metre yükseklikte mahsur kalan ekiplerden birini halat yoluyla kayalık tepeden indirilmesi mükemmeldi. Ekiplerimiz tatbikatı başarıyla gerçekleştirdi. Kendilerini kutluyorum” diye konuştu.
Tatbikat bitiminde protokol çadırı rüzgarın azizliğine uğradı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 02BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 03İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 04GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
- 05POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ
- 06ÇAMLITEPE’DE MAYTAP YANGINI
- 07BELEDİYE PERSONELİNE SAĞLIK TARAMASI
- 0815 TEMMUZ BATMAN’DA COŞKUYLA ANILDI
- 09İZMİR SUNEXPRESS SEFERLERİ BAŞLADI
- 10“HEDEFİMİZ TOPRAĞI SUYLA VE ÜRETİMLE BULUŞTURMAK”
- 11ÇEVRE YOLUNA 12.600 METRELİK ALTYAPI DÖŞENECEK
- 12Kürtçe müzik dinleyen aileye destek açıklaması
- 13PETROLSPORLU ATLETLER AVRUPA U-23 ŞAMPİYONASINA KATILACAK
- 14Batman’da TPAO petrol kuyusunda yangın çıktı
- 1515 TEMMUZ RUHU BATMAN’DA YAŞATILACAK
Henüz Yorum yok