
Tatbikat gerçeği aratmadı
Dün Saat 14.30’da TP Batman Bölge Müdürlüğü binasında TP, AFAD, UMKE Batman Belediyesine ait İtfaiye ekipleri ve 112 Acil servisin iş birliğiyle nefes kesen yangın tatbikatı düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Batman Valisi Azmi Çelik, TP Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, Kamu kurum müdürleri TP personelleri ve öğrenciler katıldı. Batman Bölge Müdürlüğü binasında yaklaşık 180 çalışan personel yapılan yangın ve Deprem tatbikatında senaryo gereği yangın sireni çalmaya başladı. Yapılan tatbikat sonucunda 180 personel, itfaiye ekipleri tarafından kısa süre içerisinde binadan tahliye edilerek güvenli alana çıkarıldı.
TP, AFAD, UMKE ve diğer ekipler ise yangın sonrası bazı katlarda yaralanan ve yoğun duman nedeniyle merdivenleri kullanamayarak mahsur kalan bazı personel bulunduğu katın penceresine çıkartılarak itfaiyenin açtığı hava yastığına atlayarak kurtarılırken bazı personel ise yangın merdivenleriyle bir kısım ise Libaretör halatlarıyla binanın dış cephesinden kurtarıldı. Gerçeğini aratmayan görüntülere sahne olan tatbikat, güvenli bir şekilde yangın bölgesinden tahliyesi sağlanan personel, Bölge Binası önünde bekleyen ambulanslarla hastane acil servisi bölümüne taşınarak tedavi altına alınmasıyla yapılan tatbikat sona erdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Batman İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Fevzi Bakır, “TP bünyesinde bulunan Batman Bölge Müdürlüğü’nde bir tatbikat gerçekleştirdik tatbikatta yangın, arama kurtarma, tahliye ve ilk yardım çalışmalarını yaptık. Bu tatbikatın temel amacı ise vatandaşların bir nebze olsa bir farkındalık yaratmak ve olası bir doğal afette vatandaşın bilinçlenmesi,”dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok