"Teknolojik bağımlılıklara karşı bir farkındalık oluşturulmalı"

Günümüzde okuma oranlarının gittikçe azaldığını, teknolojik bağımlılıklara karşı bir farkındalık oluşturulması gerektiğini söyleyen HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, herkesi kitap okumaya yönelik seferberlik başlatmaya çağırdı.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, beraberindeki heyetle birlikte "Kitap Okumaya Yönelik Farkındalık Oluşturma" projesi kapsamında Batman’daki kitapevlerini ziyaret etti.

Durmaz’a kitap satışları ve okuma oranlarıyla ilgili bilgi veren kitapevi işletmecileri, kitap satış oranlarının azaldığını, toplumda kitap okuma alışkanlığının pek olmadığını söylediler.

Ziyarette kitap okumanın önemine değinen Durmaz, günümüzde kitap okumanın her geçen gün azaldığını, "Kitap Okumaya Yönelik Farkındalık Oluşturma" projesiyle halkı büyük bir ihtiyaç olan kitaba yönlendirmek istediklerini belirtti.

Toplumun kitap okuma alışkanlığından uzaklaşıp sanal âleme yöneldiğini ifade eden Durmaz, tekrar kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için herkese önemli görevlerin düştüğünü kaydederek vatandaşları kitap okuma seferberliği başlatmaya çağırdı.

"Kitap okumanın artırılması için gerekenleri paylaşacağız"

Yaptığı ziyaretlerin ardından "Kitap Okumaya Yönelik Farkındalık Oluşturma" projesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Durmaz, "Kitap Okumaya Yönelik Farkındalık Oluşturma projemiz kapsamında ilimizde kitap satış yerlerini ziyaret ettik. Kitapevi sahiplerinden kitap okuma oranlarının ne seviyede olduğunu öğrendik. İlimizdeki tüm kitapevlerini ziyaret etmek istiyoruz. Sonrasında kütüphaneyi ziyaret edeceğiz. Yazarlarımızla da bir araya gelme, onları ziyaret etme düşüncemiz var. Ortaya çıkacak veriler neticesinde bizler bir açıklama yapacağız. Batman’ımızda gençlerimizin kitap okuma oranlarının az olduğuna dair izlenimlerimizi paylaşıp bunun artırılması için yapılması gerekenleri maddeler halinde kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

"Gelişen toplumlar için okuyan bir neslin yetişmesi gerekir"

Okuyan bir neslin yetişmesi için bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Durmaz, "Kitap okuma oranlarında maalesef netice hiç de iç açıcı değil. Gençler çok fazla olmasa da kitap alıyorlar, yalnız özellikle okuma konusunda alınan kitapların çok fazla okunmadığına dair söylemler ifade edildi. Okumanın ne kadar ehemmiyetli olduğunu biliyoruz. Çünkü okuyan insanlar güçlüdür, okuyan insanlar fikir sahibi olabilecek insanlardır. Gelişen toplumlar için okuyan bir neslin yetişmesi gerekmektedir. Bizler de okuyan bir neslin yetişmesi için farkındalıklar oluşturmaya devam edeceğiz. Daha önce Batman’da ‘Batman Okuyor’ ve benzeri kampanyalar başlatılmıştı. Bu tür seferberliklerin ehemmiyetli olduğunun altını çizmek lazım. Çünkü insanları kitaba yönlendirme adına atılacak her adım önemlidir. Bu ve benzeri seferberliklerin devam etmesi gerekir." diye konuştu.

"Teknoloji bağımlılığına karşı bir farkındalık oluşturma gayemiz var"

Teknoloji bağımlılığının her geçen gün arttığını, gençlerin bundan kurtulması için aktivitelere ihtiyaç duyduğunu aktaran Durmaz, "Son zamanlarda teknolojik bağımlılık söz konusudur. Maalesef gençlerimiz kitap okumaktan çok teknolojiyle, sosyal medyayla daha iç içedirler. İnsanlar kitap okumaya ayıracakları zamanlarını sosyal medyaya ayırıyorlar. Bizlerin de artan bu teknolojik bağımlılıklara karşı bir farkındalık oluşturma gayemiz var. Gençlerimizin sosyal medya bağımlılığından kurtulabilmesi için bazı aktivitelerin yapılmasına ihtiyaç var. Kitap okuma halkalarının oluşturulması, gençlerimizin teknoloji bağımlılığından kurtulmasına vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Üzerimize düşeni yaptığımızda ortaya çok nitelikli bir nesil çıkacaktır"

Herkesi kitap okuma seferberliği başlatmaya çağıran Durmaz, son olarak şunları söyledi: "Bugün toplum arasında neslimizin değerlerinden uzaklaşma, kültür emperyalizmiyle karşı karşıya kalma durumu söz konusudur. Bunun önüne geçmek için bizim de bu çalışmaları sürdürmemiz lazım. Toplumumuza şunu söylüyoruz; sosyal medya bağımlılığından kurtulmak için gelin kitap okuma seferberlikleri, kitap okuma kampanyaları başlatalım. Seçici davranılarak okunacak kitapların insanların geleceğine katacağı çok fayda olacaktır. Teknoloji bağımlılığından kurtulmanın yolu da bu gibi etkinliklere daha fazla zaman ayırmaktan geçer. Buna son derece ihtiyacımız var. STK’lar, siyasi partiler olarak hassasiyet ve sorumluluk sahibi kişi ve kurumlar olarak üzerimize düşeni tamamen yaptığımızda ortaya çok nitelikli bir nesil çıkacaktır. Bizim de amacımız nitelikli, değerlerinden haberdar, topluma fayda veren, sorunlar karşısında çözüm üretebilen bir neslin yetişmesidir. Bu konuda atılacak her adıma katkı sunmaya hazırız. Bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz."

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler