“TESBİH SALLANMAZ, ÇEKİLİR”

“TESBİH SALLANMAZ, ÇEKİLİR”

Batman’da her Salı günü saat 08.00 ile 18.00 arasında Mehtap Mahallesinde bulunan ‘Çayhanem’de, bölge illerinden gelen tesbihçiler, festival oluşturarak farklı bir Kültür projesine imza attılar. Batman’da tesbihin beyefendisi olarak bilinen Hacı Abdullah, hayata geçirdikleri Kültür dayanışmasıyla yeni bir hava getirdiklerini söyledi. ‘Tesbih asiliğin, asaletin, ağır başlı olmanın ve beyefendiliğin simgesidir’ diyen Hacı Abdullah, ‘Tesbih Sallanmaz, çekilir’ dedi.
 
BÖLGE TESBİHÇİLERİ BATMAN’DA BULUŞUYOR
 
Her Salı günü Mehtap civarında bulunan ‘Çayhanem’de Adana, Diyarbakır, Şarlıurfa, Mardin, Siirt ve hatta İran’dan gelen teşbih severlerin bir araya geldiğini belirten Hacı Abdullah; “Küçüklüğümden beri tesbihe çok büyük merakım var. Son 3 yıldan bu yana bu işi daha profesyonel yapmaya başladım. Haftanın 6 günü farklı illerde kendi aramızda mini bir tesbih festivali düzenliyoruz. Toptan ve perakende satışının yanı sıra amacımız teşbih severleri bir araya getirmektir. 3. cüsünü geride bırakmamıza rağmen, her geçen gün büyük ilgi görüyor. İlimizin tanıtımına, turizmine ve pazarının büylümesi için antika, gümüş ve saat pazarını oluşturuyoruz. Burada her kesime hitap edecek tesbihlerimiz var. Kapımız herkese açıktır.” dedi.
 
“BATMANLILAR, BİLEKLİK TESBİH SEVİYOR”
 
Batmanlıların daha çok küçük boy bilek tespih ve kehribar ürünlerini sevdiğini belirten Hacı Abdullah, bu piyasanın her geçen gün büyüdüğünü söyledi. Hacı Abdullah; “Adana’lılar büyük boy, Erzurum’lular oltu taşı tesbih severken, Batmanlılar daha çok ateş kehribar, bileklik, zar, sıkma ve kehribar modellerini tercih ediyor. Buda Batman’da kehribar ürünlerini öne çıkarıyor. Bütün tesbih severleri her Salı günü ‘Tesbih Festivaline’ diğer günlerde tesbih severler buluşturmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler