TMMOB’DAN ‘PROJE’ AÇIKLAMASI

TMMOB’DAN ‘PROJE’ AÇIKLAMASI

TMMOB Batman İl Koordinasyon Kurulu, Belediye’nin kamuoyuna duyurduğu Atatürk parkı projesiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu.
 
TMMOB Batman İl Koordinasyon Kurulu, Belediye’nin kamuoyuna duyurduğu Atatürk parkı projesiyle ilgili yazılı açıklamada bulundu.
Açıklamada özetle şöyle denildi; “Batman TMMOB olarak kentimizle ilgili söz söyleme ve halkımızı bilgilendirme sorumluluğumuz gereği Batman Belediyesi mevcut yönetiminin halktan ve kent bileşenlerinin katılımcı ruhundan uzak bir şekilde üstenci, tek elden projelerle kent estetiği ve peyzajı alanlarında çalışmalar yaptığı gözlemlenmiştir. Basına yansıyan son projelerden biri de Atatürk Parkında yapılması planlanan yeni düzenlemedir. Bu projeye göre daha önce Atatürk Parkına dahil edileceği söylenen Karakol yerleşkesi ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinin izdüşümü olan yaklaşık 4500 metrekarelik kısım yeşil alana dahil edilmeyecektir. Atatürk Parkı gibi kentin ortasında adeta bir vaha gibi duran bir alanın yeşil alan olarak daha da genişletilmesi beklenirken; altta kapalı otopark olarak düşünülen alanın yaklaşık 4000 metrekare yer işgal edeceği ve bu yeraltı otoparkı üzerine herhangi bir ağaç dikimi gerçekleşemeyeceği düşünüldüğünde yapılmak istenen projenin sağlıklı sonuçlar doğurmayacağı açıktır.
Bu bağlamda mevcut lojmanların ve yapıların yıkılıp Atatürk Parkı yeşil alanını daha da genişletecek projelerin yapılmasının daha doğru bir uygulama olacağı kanaatindeyiz.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler