TÜGVA BATMAN YAZ OKULUNDA MÜHTEŞEM FİNAL

TÜGVA BATMAN YAZ OKULUNDA MÜHTEŞEM FİNAL

Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) Batman Ortaokul Yaz Okulu Projesi'nin kapanışı dolayısıyla program düzenlendi. 
 
 
Ahmet GÜNEŞTEKİN Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa TÜGVA Genel Başkanı Enes EMİNOĞLU, AK Parti Batman Milletvekili Ziver ÖZDEMİR, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz DEMİRKAYA, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şafi ÖZPERK, Batman Esnaf Odası Başkanı Mehmet Sıddık ÇİFTÇİ, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Batman’ın değişik ortaokullarında açılan ve 1250 öğrencinin yaz boyunca eğitim aldığı Yaz okulu Kapanış Programına Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Açılış konuşmasını yapan TÜGVA İl Temsilcisi Mehmet Onutçu’nun ardından program okunan şiir dinletilerinin ardından küçük çocukların ilahi ve ezberledikleri Hadis-i Şerif ve ayetleri okuyarak devam etti.
Programda konuşan Eminoğlu, Türkiye genelinde düzenledikleri Ortaokul Yaz Okulu Projesi kapsamında 120 bin öğrenciden 40 bininin ilk defa Kur'an-ı Kerim'e geçtiğini belirtti. Eminoğlu, "Her ne kadar x kuşağı, z kuşağı şeklinde sınıflandırmaya ve kategorize etmeye devam etseler de Allah’ın izni ile Allah’ını ve Kur’an’ını bilen, Peygamberini tanıyan, kendi öz adetlerini bilen, manevi değerlerine bağlı olan ümmet sevdalısı bir nesil yetişiyor." dedi.
Yaz kurslarında emeği geçen herkese teşekkür eden Eminoğlu, gelecek yıl bu sayının daha da artacağını söyledi.
Öğrencilerin hazırlamış olduğu sunumlarla devam eden program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler