
“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK İLKLERİ BATMAN’DA GERÇEKLEŞTİRDİK”
“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK İLKLERİ BATMAN’DA GERÇEKLEŞTİRDİK”
Batman Valiliği organizasyonunda; Batman Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğinde ‘Okul Öncesi Öğrencilerine Beslenme Desteği’ projesi Çay Mahallesi’nde start aldı.
.jpeg)
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi kişilerin yoğun olduğu mahallelerin anaokullarında başlatılan ‘Okul Öncesi Öğrencilerine Beslenme Desteği’ projesi, Çay Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Anaokulu’nda Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in katılımıyla başladı.
Çocuklarla birlikte kahvaltı yapan Vali Canalp’e, eşi Dr. Ayten Canalp, Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Kurtaran, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Aslan, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler eşlik etti.
BATMAN’DA İLKLERİ GERÇELEŞTİRİYORUZ
Üniversite öğrencilerine sundukları yemek desteğini, tavandan tabana yayarak tüm yaş grubu öğrencileri için yemek ve kahvaltı desteğinde bulunduklarını ifade eden Vali Canalp: “Batman’da Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Batman Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlamında neler yaptığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum; Taziyeevi Türkiye’de her yerde var ama taziyeevinin tüm ihtiyaçlarının tamamen belediye tarafından karşılandığı Türkiye’deki tek örnek Batman Belediyesi’dir. 15 bin üniversite öğrencimizin günlük yemek giderini Batman Belediyesi olarak karşılıyoruz. Aşevi konusunda da il merkezi ve her ilçesinde aşevi olan Türkiye’de sadece 2 vilayet var. Bunlardan biri Edirne, ikincisi de Batman’dır. Ayrıca, belediye olarak kendi fırınımızda her gün yaklaşık 40 bin ekmek üreterek vatandaşımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz” dedi.
3 BİN 450 ANAOKUL ÖĞRENCİSİNE KAHVALTI DESTEĞİ
Sosyo-ekonomik, gelişmişlik endeksine göre yapılan değerlendirmeler sonucu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda en fazla dosyası bulunan vatandaşların yoğun olduğu mahallelerin anaokullarında yapılan tespit sonucu, kahvaltı desteğinde bulunduklarını ifade eden Vali Canalp: “Üniversite öğrencilerimize yemek desteğinden sonra şimdi de 26 anaokulundaki 3 bin 450 okul öncesi ve ana sınıfı öğrencilerimize sabah kahvaltısı desteği sağlıyoruz. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı boyunca bu desteği sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok