TÜRKÝYE’NÝN ÖNÜNÜ AÇACAK HER PROJEYÝ DESTEKLÝYORUZ

TÜRKÝYE’NÝN ÖNÜNÜ AÇACAK HER PROJEYÝ DESTEKLÝYORUZ

TÜM-ÝÞ KONFEDERASYONU’NDAN KANAL ÝSTANBUL’A DESTEK
 
Tüm-Ýþ Konfederasyonu, Ýstanbul’un Avrupa yakasýný þantiyeye çevirecek olan ve istihdama ciddi katký sunacak Kanal Ýstanbul’un yapýmýný desteklediklerini bildirdi. 
 
Türkiye’nin önünü açacak her türlü projeyi sonuna kadar desteklediklerini belirten Tüm-Ýþ Konfederasyonu Genel Baþkan Yardýmcýsý Adil Seyhan, ülke ekonomisine çok ciddi katký saðlayacak olan makro düzeydeki projelerden biri olan Kanal Ýstanbul’un yapýmýný desteklediklerini ifade etti.  Ýstihdama da katký sunacak olan Kanal Ýstanbul’u bir kambur olarak görmenin akýl ile izahý olamaz diyen Seyhan, “Her yatýrýmýn bir bedeli vardýr. Bedel ödemeden hiçbir yatýrým yapýlamaz. Kanal Ýstanbul’un da elbette bir bedeli olacaktýr. Ama bu proje metropol kent Ýstanbul’a katma deðer saðlayacaktýr. Dünya kentleri arasýnda en az birkaç basamak yükseltecektir. Baþta istihdam olmak üzere atýl vaziyette duran topraða bile deðer katacaktýr” þeklinde konuþtu.
 
YERLÝ OTOMOBÝL TÜRKÝYE’YÝ MARKALAÞTIRACAKTIR
 
Yakýn zamanda görücüye çýkan yerli otomobil ile ilgili de açýklamalarda bulunan Tüm-Ýþ Konfederasyonu Genel Baþkan Yardýmcýsý Adil Seyhan, “Otomobilli görür görmez milletçe gururlandýk. Deyim yerindeyse göðsümüz kabardý. Herkes 2., 3. Sýnýf bir otomobil beklerken çok þýk, çok sayýda ekstra özellikte, benzersiz bir aracýn çýkmasý gururumuzu daha da arttýrmýþtýr. Aynýsýnýn veya bir benzerinin daha önce uluslar arasý fuarlarda sergilendiði yönünde eleþtiriler var. Yabancý tasarýmcýlar tarafýndan tasarlandýðý yönünde de eleþtirildi. Bu araç Türkiye’den dünyaya yayýlacaktýr. Patenti Türkiye’nin elinde. Dolayýsýyla otomotiv sektöründe klasmana çýkýyoruz. Bunu iyi okumak gerekir” dedi. 
 
ÝNSANSIZ HAVA ARACI YAPAN, ÝNSANLI YER ARACINI DA YAPAR
 
Türkiye’nin savunma sanayindeki hamlelerini artýk tüm dünya biliyor diyen Seyhan, açýklamasýný þöyle sürdürdü: “Yurt içi ve yurt dýþý operasyonlarda ecdada yakýþýr bir sýnav veriyoruz. Bunu milli imkânlarýmýz sayesinde yapýyoruz. Bu baþarýyý elde edebilen bir ülkenin ürettiði araca gölge düþürmeye çalýþmak iyi niyetle baðdaþmamaktadýr. Dünyada, ürettiði insansýz hava araçlarýyla nam yapmýþ Türkiye, insanlý yer aracý yapma kudretine de sahiptir.
 
Biz, Tüm-Ýþ Konfederasyonu olarak Türkiye’nin önünü açacak, istihdama da katký sunacak her türlü projeyi destekliyoruz.” 

Henüz Yorum yok

Ýlk yorumu siz yazýn.

Yorum Býrakýn

E-Mail adresiniz yayýnlanmaz.







Diðer Haberler