"Üç aylar Allah’ın bize ikramıdır"

Batman İl Müftülüğü tarafından Regaib Kandili münasebetiyle Merkez Şevket Başak Camii'nde mevlit programı düzenlendi.

Üç ayların içindeki ilk kandil gecesi olan Regaib Kandili dolayısıyla Batman İl Müftülüğü tarafından Merkez Şevket Başak Camii'nde mevlit programı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program daha sonra İl Müftüsü Turgut Erhan tarafından yapılan konuşmayla devam etti. Halkın katılım gösterdiği programda, Müftü Erhan, yaptığı konuşmada üç ayların büyük bir fırsat olduğunu ve en iyi şekilde ihya edilmesi gerektiğini söyledi.

Üç ayların Allah'ın kullarına ikramı olduğunu belirten Erhan, "Yıl içerisinde Allah'ın bize ikram etmiş olduğu Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır. Biz bu aylarda yaşarken Yüce Rabbimize karşı kulluğumuzu bir kes daha gözden geçirme fırsatı elde etmiş olacağız. Ona imanın Ona karşı ibadetin lezzetini daha iyi yaşama gayreti ve çabası içerisinde olacağız. Zira ömrümüz kısa ve sınırlıdır. Bize takdir edilen o kısıtlı zaman içerisinde de Allah, zaman içerisinde mukaddes zamanlar ve anlar içerisinde mukaddes anlar yaratmıştır.  O mukaddes anların içerisinde de hep beraber girmiş bulunuyoruz."dedi.

Örnek bir hayat yaşayabilmek için gayret ve çaba sarf edilmesi gerektiğini dile getiren Erhan, "Bizim örneğimiz, önderimiz ve rehberimiz Hz. Muhammed Mustafa'dir.  Onu örnek edindiğimiz ve rehber edindiğimiz zaman yolumuz doğru ve şaşmamış bir kulpa yapışmış o şekilde kendimize bir hayatı seçmiş oluruz. Rabbimiz bu kutlu aylar içerisinde bizi hiç bir zaman haktan ayırmasın. Bizler burada Kur'an-ı Kerimler, mevlidi şerifler ve ilahiler okuyarak belki bu gecenin nasıl geçirilmesi gerektiğinin bir ön hazırlığını yapmış oluyoruz. Ancak bizler buradan çıktıktan sonra ailemizle beraber veya kendimiz tek başına evimizin bir köşesinde geçmiş günahlarımıza pişmanlık duyarak bir tefekkür hayatını geçirebilmek hataları bir daha yapmamak için kendimize söz vermemiz lazım."şeklinde konuştu.

Yapılan konuşma sonrası Kur'an-ı Kerim okundu. İl Müftülük Mevlithanlarının Arapça, Kürtçe ve Türkçe okunan mevlit ve ardından seslendirilen ilahilerle devam etti.

Program İl Müftüsü tarafından yapılan dua ve Batman Belediyesi tarafından ikram edilen kandil simitleriyle sona erdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler