"Uçak seferleri artırılıp bilet fiyatları düşürülmelidir"

Batman halkının uçak seferlerinin artırılması ve fiyatlarının düşürülmesi talebiyle ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, halkın talebini karşılanması gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, halkın talebi olan Ankara ve İstanbul’a uçak seferlerinin çoğaltılması, bilet fiyatlarının düşürülmesi, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlere de uçak seferlerinin yapılması gerektiğini belirtti.

Uçak seferlerinin azlığı ve bilet fiyatlarının yüksekliğinden şikâyetçi olan Batman halkı, yetkililere çağrıda bulunarak, yaşanan soruna acilen bir çözüm bulunmasını istedi. Bu konudaki mağduriyetlerini dile getiren Batmanlıların sesine kulak veren HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, halkın talebinin karşılanması gerektiğini belirtti.

Halkın talep ve isteği üzerine bazı girişimlerinin ardından basın açıklaması yapan Şahin, ivedi olarak Ankara ve İstanbul’a uçak seferlerinin çoğaltılması, bilet fiyatlarının düşürülmesi, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlere de uçak seferlerinin yapılması gerektiğini vurguladı.

Yetkililerin halkın taleplerine karşı duyarsız kalmaması gerektiğini aktaran Şahin, “Kurumları ziyaret programı kapsamında Batman Havalimanı Müdürü Erol Yılmaz’ı ziyaret ettik. Hava taşımacılığıyla ilgili tespit ettiğimiz eksiklikleri ve halkımızdan da gelen talepleri kendilerine ilettik. Müdürümüz ve ekibi hava taşımacılığı noktasında Batman’da güzel hizmetlerde bulunuyorlar. Uçak seferlerinin azlığı noktasındaki talepleri kendilerine ilettik. Şu anda bir tane Ankara, 3 tanede İstanbul seferi yapılmaktadır. İstanbul seferlerinden bir tanesi Sahiba Gökçen, 2 tanesi de Atatürk Havalimanı’na yapılmaktadır. Bu sayıların çoğaltılmasını istedik.” dedi.

Halkın kendilerinden uçak seferlerinin artırılıp, bilet fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini söyleyen Şahin, “Özellikle Ankara’ya bir seferin daha yapılması, İstanbul’a da başka seferlerin yapılması gerekir. Ayrıca bu iki ilin dışında da İzmir, Antalya ve başka illerimize de uçak seferlerinin yapılması zaruridir. Öte yandan uçak bilet fiyatları da çok yüksektir. Halktan bu anlamda bize şikâyetler gelmektedir. Havalimanı Müdürü bu konuda girişimlerinin olduğunu belirtti.” diye konuştu.

“Bilet fiyatları düşülüp, seferler artırılmalıdır”

Batman’dan yılda 500 bin yolcunun uçakla seyahat ettiğini vurgulayan Şahin, açıklamasının sonunda şunları söyledi:

“Batman yolcu kapasitesi bakımından Türkiye’de ilk on havalimanı arasındadır. Batman Havalimanının hizmetleri güzel ancak belirttiğimiz eksikliklerin de giderilmesi gerekiyor. Bu hizmetler halkımızın ayağına getirilirse, fiyatlar düşürülürse gidiş gelişler daha da kolaylaşır. Halkımızın çoğu başka illere seyahat etmek amacıyla uçağa binmek için Diyarbakır’a gitmek zorunda kalıyorlar. Bu hem zaman kaybı hem de masraf olmaktadır. Diyarbakır’a gitme mecburiyetinin de ortadan kaldırılması gerekir. Yolcu taşımacılığıyla ilgili en gerekli ve acil meselelerinden birkaç tanesi şunlardır; uçak bilet fiyatlarının düşürülmesi, uçakların gitmediği İzmir, Antalya ve diğer bazı illere uçak tahsisinin yapılması, Ankara ve İstanbul’a da seferlerin çoğaltılmasıdır.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler