ÜNİVERSİTE ÜRETMEYE BAŞLADI

Üniversitesi de sabun üretimi tamamlandı

Batman Üniversitesi ürettiği ürünlerle kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarına destek veriyor. Toplumsal faydayı da gözeterek çalışmalarına devam eden Batman Üniversitesi, kurum ve kuruluşlar ile iş birliklerine yönelik çalışmalar yürütüyor.
 
Batman Üniversitesi ürettiği ürünlerle kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarına destek veriyor. Toplumsal faydayı da gözeterek çalışmalarına devam eden Batman Üniversitesi, kurum ve kuruluşlar ile iş birliklerine yönelik çalışmalar yürütüyor. Batman’da bulunan birçok kurum ve kuruluşun sabun ve dezenfektan ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmaların yapıldığı üniversitede, sıvı sabun üretimleri tamamlandı. Batman Üniversitesi Araştırma Laboratuvarı bünyesinde yıllık beş ton olarak üretilebilen sıvı sabunlar ile salgın sürecine destek verilmesi amaçlanıyor. Laboratuvar bünyesinde çeşitli hijyen ürünlerinin yapımına devam edilirken dezenfektan üretimleri de hızla sürdürülüyor.
 
Üretimlerle ilgili açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi olarak pandemi sürecine destek vermeyi amaçladıklarını söyledi. İlk olarak sıvı sabun üretiminin yapıldığını ve dezenfektan üretimlerinin de devam ettiğini anlatan Rektör Demir, “Bilgiyi üreten merkez olarak amacımız bu bilgiyi aynı zamanda toplumsal faydaya dönüştürebilmek. Bu nedenle Araştırma laboratuvarımız bünyesinde üretimlere başladık. İlimizde bulunan kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler