ÜRETEN, İSTİHDAM EDEN KADIN GİRİŞİMCİ SAYISI ARTIYOR

Belediyeden kadınlara destek

Yaşamın her alanında kadınların yanında olan Batman Belediyesi, girişimci ve üretken kadınlara her konuda destek sağlıyor.

Üretimin yanı sıra ekonomiye katılımlarını sağlamak amacıyla kadın girişimcilere yönelik kurulan kooperatif sayısı her geçen gün artıyor. Batman Valiliği ve Batman Belediyesi’nin teşvik ve destekleriyle farklı yaş grubunda bulunan, çoğunluğu evli ve çocuklu olan kadınlar düşük sermayeli, orta ölçekli yapıyla bir araya gelerek kooperatif kuruyor. Aralarında; tarımdan tekstile, gıdadan el sanatlarına, çocuk bakımından hediyelik eşyaya kadar 13 farklı alanda faaliyet gösteren kooperatiflerde yapılan ürünlerin üretim ve satışında birçok kadına da iş imkânı sağlanıyor. Kooperatif aracılığıyla üretilen ürünler şimdiden siparişlere yetişemez hale geldi. Taze ve hijyenik koşullarda üretilen ürünlerin bazıları şehir dışına ve hatta yurt dışına bile gönderiliyor.

Özellikle Sason ilçesinde kurutulmuş çilek çerezlik olarak ilk sıralardaki yerini aldı. Sadece 2021 yılı içerisinde; Hasankeyf Kadın Girişimi Üretim Kooperatifi, Sason Girişimci Kadınlar Kooperatifi, Kozluk Erzen Kadın Girişimi Kooperatifi, Beşiri Kadın Girişim Kooperatifi, Toplum Değişme Kadın Kooperatifi, Hanımeli Kadın Girişim Üretim Kooperatifi, Batman Üreten Kadınlar Kadın Girişimi Kooperatifi, Tarımda Kadın Eli Kadın Girişimi Kooperatifi, Üreten Melek Kadınlar Kadın Girişim Kooperatifi, Petrolkent Üreten Kadınlar Girişim Kooperatifi, Evrensel Yaşam Kadın Kooperatifi, Gercüş Üreten Kadınlar Kadın Girişim Kooperatifi ve Bilmek Üreten Kadınlar Girişim Kooperatifi olmak üzere 13 kooperatif faaliyete geçti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler