Vaka artışları Batman esnafını kaygılandırıyor

Normalleşme sürecinin devam ettiği Batman'da vaka sayılarının her geçen gün artması, uzun sürelerle kapalı kalan ve kısıtlamalar nedeniyle zor günler geçiren esnafı tedirgin ediyor.

1 Temmuz itibariyle başlayan normalleşme süreci ile birlikte maske ve sosyal mesafe zorunluluğu haricinde kalan tüm kısıtlamaların kaldırılması halkta rehavete neden oldu.

Geçtiğimiz yıl kasım ayında başlayarak mart ayına kadar devam eden tedbirler nedeniyle aylarca kapalı kalan ve kısıtlamalarla mücadele eden Batman esnafı, kısıtlamaların tekrar başlamasından tedirgin.

video

Yaklaşık 1 buçuk yıl boyunca birçok sıkıntı yaşayan esnaf, kısıtlamaların kalkmasıyla tam rahat bir nefes aldı derken vaka sayılarının yeniden tırmanışa geçmesi, beraberinde yeni bir kapanmayı getirir mi? endişesine yol açtı.

Yeni bir kapanma dönemini kaldıramayacaklarını belirten Batman esnafı, halkı tedbirlere uymaya, devlet yetkililerini de tedbirleri uygulama noktasında daha hassas olmaya davet etti.

Vaka artışları Batman esnafını kaygılandırıyor

Abdulkadir Altsoy

"Yeni bir kapanma ve kısıtlama istemiyoruz"

Yani bir kapanma kararının esnafı geri dönüşü olmayan bir iflasa sürükleyeceğini ifade eden esnaf Abdulkadir Altsoy, "Yeni bir kapanma şu anda gündemde konuşuluyor. Özelde Batman esnafı, genelde de bütün Türkiye esnafı, böyle bir kısıtlamayı bir daha kaldıramayabilir. Esnaf iflasın eşiğinde, yeni kısıtlamalar gelirse ekonomik anlamda çok sıkıntı yaşayacaklar. Esnaf olarak kapanma ve kısıtlamalara hazırlıklı değiliz ve kaldıramayabiliriz. Çünkü 2 senedir sıkıntılı geçen ekonomik sürecin sonundayız. Bu sonucun nelere mal olabileceğini tahmin edebiliyoruz." diye konuştu.

"Sosyal mesafeye ve maskelere artık dikkat edilmiyor"

Vakaların artması aşı oranının az olmasından kaynaklanmadığını belirten Altsoy, aksine halkın rehavete kapılarak tedbirleri unutmasından kaynaklandığını söyledi.

Altsoy, "Kısıtlamaların kaldırılmasından sonra herkes rehavete kapıldı. 2 seneye yakındır pandemi süreci herkesi yıprattı. Vatandaşlarımız çok sıkıntı yaşadı, bu sıkıntıdan dolayı çok gergin oldular. Bu hali anlayarak insanlarla diyalog halinde olmak gerekiyor. Sosyal mesafeye artık dikkat edilmiyor. Maskeler takılmıyor. Bu rahatlığın sonunda vaka sayılarında artış yaşandı. Tedbir olarak herkesin daha dikkatli olması lazım. Hijyen kurallarına riayet edersek bu süreci atlatacağız inşallah."

Vaka artışları Batman esnafını kaygılandırıyor

Hikmet Duruş

"Yeni bir kapanma olmaması için hem halk hem de devlet duyarlı olmalı"

Salgın sürecinde esnaf ve halka yapılan yardımları yeterli olmadığını söyleyen bir diğer esnaf Hikmet Duruş, yeni kapanma gelirse esnafın yanı sıra devletin de bundan etkileneceğini söyledi.

Duruş, "İkinci bir kapanmayı ne esnaf ne halk ne de devlet kaldıramaz. Yeni bir kapanma büyük bir sıkıntı meydana getirir. Devlet yeteri kadar destek vermiyor. Yapılan yardımları yeterli bulmuyorum. Halk duyarlı davranmalı. Bununla birlikte devletin de çok etkin çalışması lazım. Eğer hükümet vatandaşa yeterli desteği verseydi, vatandaşı istediği gibi önlem almaya ikna edebilirdi. Vatandaş aç iken, çalışmaya ihtiyacı var iken kısıtlama getirilirse vatandaş perişan olur." dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler