Vali Deniz basın mensuplarıyla vedalaştı
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Deniz, Batman’da görev yaptığı süre içerisinde birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, eğitim, spor, sağlık, turizm ve kültür alanında birçok yatırımın gerçekleştirildiğini ifade etti.
Deniz, “Yaklaşık 2,5 yıldır Batman’da görev yapıyorum. Görev sürem doldu ve Manisa Valiliğine atamamız yapıldı. Sizlerle sık sık bir araya gelerek, ilimizin sorun ve problemlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunduk. Sizlerin çalışmalarınızdan çok faydalandık. Özelikle belirtmek istiyorum. Batman’daki basın mensuplarının duruşunda ziyadesi ile memnunuz. Allah’a (celle celaluhu) şükür Batman çukur siyasetine pirim vermedi. Kendisinden uzak tutu ve terörden uzaklaştırdı. Her yıl da güzel şeyleri katlayarak gidiyor. Çok güzel bir ve geleceği olan şehirdir. Bu şehirde hizmet etmek bizim için bir onurdu, şereftir ve aynı şekilde bu sevdamız devam edecektir.” dedi.
“Tarihe sahip çıkmak lazım”
Batman’ın tarihi Hasankeyf ilçesine ve Batman’daki tarihi eserlere değinen Deniz, “Hasankeyf önümüzdeki yıl su tutulmasıyla birlikte tekrar turizmde canlılık olacak. Çünkü orası ana lokomotif butik bir şehir olacak ve Hasankeyf Kalesi tekrar turizme açılacak. Su sporları ve tarihi eserlerin taşınması çok önemli yatırımlardır. Hasankeyf dışında Batman’daki diğer tarihi eserlerimizin ayağa kaldırması konusunda arkadaşlarımızla emek verildi. Hazro Kalesi valiliğimizin imkânlarıyla yapıldı. Özellikle tarihi Gercüş Hükümet Konağının ihalesi yapıldı. Bıçakçı köyünde bulunan tarihi Perpıra Köprüsünün ihalesi yapıldı. Ayrancı (Dêraqira) köyünde bulunan Mor Kiryakus Manastırı DİKA’dan ihalesi yapıldı. Tarihe sahip çıkmak lazımdır. Çünkü turistler farklı şeyleri görmeye geliyor. Batman merkez sonradan yerleşim yeri olduğu için tarihi mekânlar pek yoktur. Yakın çevredeki tarihi alanlarımızın restoresiyle inşallah Batman çok güzel olacak.” ifadelerini kullandı.
Son olarak Batman’dan ayrılmanın zor olacağını belirten Deniz, konuşmanın ardından basın mensuplarıyla vedalaştı. Deniz, “Batman Her Yerde Okuyor” kampanyasının devamını dileyerek basın mensuplarına kitap hediye etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BELEDİYE OTOBÜSLERİNE ZAM
- 02EKİPLER YENİ YILA SAHADA GİRDİ
- 03BESO’DAN ALİKANLILAR DERNEĞİ’NE ZİYARET
- 04DİNÇ, VEFATININ 8. YILINDA DUALARLA ANILDI
- 05E-ARŞİV FATURA ZORUNLULUĞU 2027’YE ERTELENDİ
- 06MHP BATMAN İL BAŞKANI ÇETİN’DEN YENİ YIL MESAJI
- 07BATMAN VALİLİĞİ AÇIKLADI : EĞİTİME BİR GÜN DAHA TATİL
- 08Batman´da bir kafe´de çıkan yangında kafe kullanılamaz hale geldi
- 09KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI
- 10KAR LASTİĞİ OLMAYAN ARAÇLARA TRAFİĞE ÇIKMAYIN UYARISI
- 11YENİ YILA ZAMLA BAŞLADIK : EKMEĞE ZAM
- 12ÇİFTÇİ, “2026 ESNAF YILI OLSUN''
- 13KARLA MÜCADELE EKİPLERİ TEYAKKUZDA
- 14“2026 HEDEFİMİZ; GÜÇLÜ BATMAN, GÜÇLÜ TÜRKİYE”
- 15FAHİŞ FİYAT DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI




Henüz Yorum yok