Vali Deniz Suriyeli Öğrencileri Ziyaret Etti

Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz ile birlikte Suriye Dost Okulunda eğitim gören Suriyeli öğrencileri ziyaret ederek, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.

Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz ile birlikte Suriye Dost Okulunda eğitim gören Suriyeli öğrencileri ziyaret ederek, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.

Okul bahçesinde İl Göç İdaresi Müdür Vekili Abdulvahap Asma ve okul idarecileri tarafından karşılanan Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, okulda incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Okulun sınıflarını tek tek gezerek, öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.

Yaklaşık 540 öğrencinin eğitim gördüğü okulda 45 tane öğretmenin görev yaptığını belirten yetkililer, öğrenci sayısının her gün arttığını ifade ettiler.
Burada bir açıklama yapan Vali Deniz, ilimiz sınırları içerisinde yaklaşık 20 bin Suriyeli vatandaşın yaşadığını belirterek, ilimiz genelinde 2016-2017 eğitim öğretim yılında 1900 civarında Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti.

Mevcut öğrenci sayısını artırmak için çalışmaların yürütüldüğünü belirten Vali Deniz, “Okul çağında olan her Suriyeli çocuğumuzun okula gitmesini istiyoruz. Onlar bizim çocuklarımız ve bizim misafirimiz. Bizim için önemli olan çocukların yüzünün gülmesidir. Türkiye, Suriye’den gelen misafirlerimize kucak açarak, insanlığın ölmediğini bütün dünyaya haykırıyor. Biz millet olarak örf ve adetlerimizde olan kucaklaşmayı kendimize ilke edinmişiz. Merhametin olmadığı yerde medeniyet olmaz. Bizim medeniyetimizde, merhamet, kucaklaşma, sevgi ve kardeşlik var. Suriyeli çocukların eğitimi için her türlü imkanı seferber ediyoruz.” diye konuştu.

Ziyaret ve incelemenin ardından Vali Deniz ve eşi Olcay Deniz okuldan ayrıldılar.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler