
VALİ ŞAHİN “ALTERNATİF ENERJİ ARAYIŞIMIZI HIZLANDIRMALIYIZ”
VALİ ŞAHİN “ALTERNATİF ENERJİ ARAYIŞIMIZI HIZLANDIRMALIYIZ”
Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Enerjide Kritik Alt Yapıların Güvenliği ‘Ilısu Barajı’ Çalıştayı’na iştirak etti.

Hasankeyf Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen programa; Vali Şahin!in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın, TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir, farklı üniversitelerden öğretim üyeleri, ilgili bakanlıklardan konunun uzmanları ile güvenlik uzmanları katıldı.
Bilgilendirme sunumunun ardından program, Vali Şahin ve Rektör Demir’in selamlama konuşmaları ile devam etti.
Konuşmasına ilimizde gerçekleştirdikleri akademik çalışmalardan dolayı Batman Üniversitesine teşekkür ederek başlayan Vali Şahin “Ilısu Barajı özelinde özellikle enerji altyapılarının güvenliği konusu aslında çok eski bir konu. Altı Gün Savaşı, diğer adlarıyla 1967 Arap-İsrail Savaşı sonrasında petrolün silah olarak kullanıldığı 70’li yıllarla birlikte gündemimize geldi. Dünya, o dönem yaşanan petrol krizinin bir benzerini, bugün Rusya-Ukrayna savaşında yaşıyor. Birçok ülke enerji yakıtlarının tek bir tedarikçiden almanın yarattığı sıkıntıları bugün yaşıyor. Benzeri durum Türkiye için de geçerli. Türkiye, enerjisinin büyük çoğunluğunu ithal fosil yakıtları yakarak elde ediyor. Bu ithal ikamesini kıran, hidroelektrik santralleri oldu. Bu kritik altyapıların güvenliği konusu sadece saldırı ve sabotaj gibi konulardan ibaret değil. Ben, konuya arz güvenliği açısından bakıyorum. Bizim hidroelektrik santrallerimiz, enerjideki arz güvenliğimizin en önemli sigortasıdır.
Türkiye’nin hidroelektrik santral potansiyelinin tamamen kullanılması Türkiye’nin enerji güvenliği açısında son derece kritik. Ama yeterli mi? Değil. Çünkü Türkiye’nin o potansiyeli de sınırsız değil. 1970’li yıllarda yapılan planlamanın artık sonuna geliyoruz. Artık alternatif enerji arayışımızı hızlandırmalıyız. Mutlaka sürdürülebilir enerji (Güneş ve Rüzgar enerjisi gibi) kaynaklarını devreye sokmamız lazım. Bunlar şu anda gerek teknolojik açıdan gerekse de maliyetler açısından çok rantabl olmadığı ve Türkiye’nin enerji üretim pastasından çok küçük dilimler aldığının farkındayız. Geleceği planlıyor isek bunun da çözümlerini şimdiden bulmalıyız ve bu oranların hızla artırılması, o pastanın içinde ithal ikameli fosil yakıtlara dayanan bölümün olabildiği kadar azaltılması bizim bir numaralı arz güvenliği konumuz olmalıdır. Bu konuda TPAO Türkiye’yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarmak için çok önemli projeler sürdürüyor” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından iki gün sürecek olan çalıştayda; Ilısu Barajı özelinde enerjide kritik alt yapıların güvenliği konusu farklı oturumlarda ele alınarak değerlendirilecek.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok